9 «nye» måter å bruke pesto på

Hva kan jeg bruke pesto til, annet enn pasta? Med den intense grønnfargen og den ubeskrivelige smaken av umami, er det ikke rart denne grønne sausen har blitt så populær. Her får du ni tips til matretter med pesto!

At pesto og pasta smaker veldig godt sammen, kommer sikkert ikke som noen overraskelse på deg. Men hvis du er ekstra glad i smaken av pesto, hva med å prøve ut en eller flere av disse variantene også?

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

1. Kyllingburger med pesto

Pesto og kylling går svært godt sammen. Lag deg en burger med kyllingfilet, og smør på et godt lag med pesto. Tomat, mozzarella og basillikum er for eksempel veldig godt som tilbehør. Pesto gjør seg også ypperlig på vegetarburger om du foretrekker det. Du kan også lage en digg pestosandwich eller en Chicken BLT-sandwich, der pestoen erstatter majones. 

2. Lasagne med pesto

Lyst til å prøve en morsom vri på lasagne? Lasagne med pesto og grønnsaker gjør seg skikkelig godt nå mot høsten. Prøv for eksempel denne varianten med en grønn saus av pesto, erter og asparges, eller denne vegetarasagen som enkelt kan lages med det du har av grønnsaksrester.

3. Bruschetta og ostesmørbrød

Den klassiske italienske toasten smaker veldig godt med pesto. Du kan for eksempel gå for en enkel variant med pesto, mozzarella og cherrytomater, eller bruke det i ostesmørbrød. Pesto, hvitost og spekeskinke er en skikkelig god kombo. 

4. Pesto på knekkebrød

Ost og paprika er en kombinasjon de aller fleste kjenner til fra før. Med en liten skje pesto under vil du garantert heve smaksopplevelsen. Barilla Pesto Genovese er rik på smak, har en kremet konsistens og en deilig smak av friske urter som passer godt med den milde hvitosten.

Vil du heve lunsjen enda et hakk kan du prøve pesto under en enkel capresesalat. Sistnevnte lager du ved å kombinere pesto med et par skiver tomat, en skive mozzarella og fersk basilikum.

5. Pizza med pesto

Vi kommer jo ikke utenom den andre klassikeren fra det italienske kjøkken. Pizza med pesto er også en suveren vinner! Prøv den sammen med ost, stekt kylling og cherrytomat, eller på en enkel vegetarpizza.

6. Salat med pesto

Har du pesto i kjøleskapet har du også verdens enkleste dressing, som passer til det meste. Bruk den som den er, eller bland den med litt olivenolje og nypresset sitron før du har den på salaten. Vil du ha en smakfull og kremet dressing kan du røre ut pesto med like deler rømme eller crème fraiche.

7. Pestosnurrer

Pestosnurrer er en grønn variant av den berømte pizzasnurren. Enkle å lage, og perfekt å ha med på som nistemat på tur, til matpakken eller i fryseren til hektiske dager. Bruker du ferdig pizzadeig er de klare på 1-2-3. Hele oppskriften ser du her. 

8. Speilegg med pesto

Søndagsfrokosten blir aldri mer den samme etter at du har prøvd pesto sammen med speilegget. Anbefales for en ekstra god start på dagen. Fremgangsmåten ser du her.

9. Fisk med pesto

Fisk og pesto er faktisk en veldig god match, og både torsk og laks smaker godt sammen med denne grønne pastasausen. Gjerne kombinert med pasta i tillegg. 

Fra åker til saus på 2 timer

Rett utenfor Parma i Italia, ligger sausefabrikken til Barilla, verdens største pastaprodusent. Ordet «fersk» er kanskje ikke noe man vanligvis forbinder med ferdiglaget pastasaus på glass, men for Barilla er bærekraftig og miljøvennlig produksjon et viktig element. Kortreiste råvarer er stikkordet!

På fabrikken i Rubbiano produserer Barilla pesto for hele året på kun fire måneder. Dette fordi de kun bruker fersk basilikum i sine sauser, og fra juni til september produserer de lokale bøndene hele 2000 tonn basilikum på jordene rundt fabrikken. De ferske urtene er i sausen senest to timer etter de forlater den enorme basilikum-åkeren.

Om Barilla

  • Barilla startet som et lite familieselskap i 1877. I dag er det de tre brødrene Guido, Luca og Paolo Barilla som leder pastabedriften.
  • Barilla står bak konseptet Good For You – Good For The Planet, hvor de jobber for å lage produkter som både er sunnere for kroppen vår, samtidig som de produseres på en mer miljøvennlig måte.
  • Barilla Pesto alla Genovese er laget med 100 % fersk basilikum fra bærekraftig jordbruk. Friske basilikumblader høstet ved daggry og forenes med Parmigiano Reggiano BOB-ost, bare noen få timer etter innhøstingen. Takket være varmebehandlingen tilsettes ingen konserveringsmidler.
  • Bærekraftig durumhvete er blitt et begrep de siste årene, noe Barilla lenge har vært en forkjemper for.
  • Barilla bruker kun italienske tomater i sine pastasauser. Alle sausene er laget av 100 % naturlige ingredienser, og er helt uten tilsetningsstoffer.

Relatert innhold