Så enkelt lager du sunnere hverdagsburgere

Burger til middag trenger ikke bety helgekos. Med noen smarte grep og enkle oppskrifter kan du lage saftige, sunne hverdagsburgere.

Hvem sier at burger bare hører helgen til? Med noen enkle triks kan du lage burgere som passer perfekt i en travel hverdag, uten at det går utover smaken. Bruk kylling eller fisk, og grovt brød. Topp med friske grønnsaker og lette dressinger. Da får du burgere som metter godt!

Her er fire enkle oppskrifter som gjør det lett å kose seg, også på en helt vanlig tirsdag.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!

Kyllingburger med friskt tilbehør

Du trenger:

4 porsjoner

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 3 ss Maizena
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 rødløk
  • 1 lime, saften
  • ¼ ts sukker
  • ¼ ts salt
  • 1 pose babyleaf
  • 4 grove hamburgerbrød

Tilbehør:

  • 500 g poteter
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Dressing:

  • 3 dl lettrømme
  • 2 ss lett majones
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts sitronsaft
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Start med potetene. Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme. Del opp potetene i båter og hell over olivenolje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen på midterste rille, i cirka 30 minutter til de er møre og gylne.
  2. Hurtigsylt rødløken ved å presse over limesaft, litt sukker og salt. Rør alt godt sammen til salt og sukker er oppløst og sett i kjøleskapet med plastfolie over.
  3. Lag parmesandressing ved å røre sammen lettrømme, majones, revet parmesan, finhakket hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
  4. Varm opp en stekepanne med olje på middels sterk varme.
  5. Mens pannen gjør seg varm blander du sammen kyllingkjøttdeig, løk, egg, Maizena, salt og pepper for hånd eller med en stavmikser.
  6. Form blandingen til burgere som er cirka 2 centimeter høye. Ha gjerne litt vann på hendene så blir det lettere å forme dem.
  7. Stek kyllingburgerne til de er gylne og gjennomstekte, i cirka 3 til 4 minutter på hver side. Snu burgerne ofte for å få dem jevnt stekt.
  8. Skjær hamburgerbrødene i to og ha på parmesandressing, babyleaf, hurtigsyltet rødløk og kyllingburger. Server med båtpoteter og parmesandressing. 

Kyllingburger med pesto og caprese

Du trenger:

4 porsjoner

  • 425 g kyllingfilet (2 fileter)
  • Salt og pepper
  • 1 stk mozzarella
  • 2 tomater
  • 4 grove hamburgerbrød
  • 1 potte basilikum

Pesto-dressing:

  • 3 dl lettrømme
  • 2 ss pesto

Slik gjør du:

  1. Del hver kyllingfilet i to og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med olje på middels sterk varme og legg i filetene. Stek et par minutter på hver side så de får en god skorpe. Sett på lokk og dra stekepannen av platen. La hvilke under lokk til servering.
  2. Skjær tomatene og mozzarella i skiver og legg over på et fat.
  3. Server kyllingen i burgerbrød sammen med pestodressing, tomatskiver, mozzarellaskiver, frisk basilikum, en god olivenolje, salt og pepper.

Tips! Om du ønsker å variere dressingen smaker tzatziki og guacamole også nydelig på kyllingburger.

Hjemmelaget lakseburger på 1-2-3

Du trenger:

4 porsjoner

  • 500 g laksefilet
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper

Tilbehør:

  • 1 rødløk, i ringer
  • 1/2 agurk, i skiver
  • 4 stk salatblader
  • 4 grove hamburgerbrød
  • 4 ss lettrømme
  • Dill

Slik gjør du:

  1. Hakk laksefileten i en skål, gjerne med en stavmikser, og bland i salt og pepper.
  2. Form farsen til fire burgere i omtrent samme størrelse.
  3. Stek burgerne på middels varme i pannen, eller grill dem i 8 til 10 minutter.
  4. Mens lakseburgerne steker kan du gjøre klart tilbehøret. Kutt rødløk i tynne ringer, skjær opp agurken i skiver og legg frem fire salatblader i passende størrelse til burgerne.
  5. Del burgerbrødene i to og ha på lettrømme, salatblad, rødløk og agurk. Topp det hele med fiskeburgeren og server. Vel bekomme!

Fiskeburger på kun 5 minutter

Du trenger:

4 porsjoner 

  • 4 Fiskemannen torsk+hyse burger
  • 2 tomater
  • 1 rødløk, i skiver
  • Crispysalat eller annen god salat
  • 1 sitron
  • 4 grove hamburgerbrød

Ishavsdressing:

  • 3 dl lettrømme
  • 1 sitron, finrevet skall
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss akasiehonning
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1 neve dill, finhakket
  • 4 ss gressløk, finhakket
  • Sitronsaft, smak til
  • Salt og pepper, smak til

Slik gjør du:

  1. Varm opp en stekepanne med litt olje på middels varme. Legg i fiskeburgerne og stek et par minutter på hver side. Senk deretter varmen og stek ytterlige 6 til 7 minutter til fiskeburgeren er gjennomvarme.
  2. Skjær tomat og rødløk i tynne skiver. Skyll salaten og legg alt over på et fat.
  3. Del hamburgerbrød og ha ishavsdressing, salat, tomatskiver, rødløkskiver og fiskeburger. Server gjerne med ovnsbakte, dill, sitron og ishavsdressing ved siden av. Vel bekomme!