
Gilde lanserer mindre prosesserte pølser
Nå finner du grovere pølser med høyere kjøttinnhold i butikkhyllene, med færre tilsetningsstoffer, men med den gode smaken du kjenner fra før.
Som en del av en større satsing lanserer Gilde mindre prosesserte grillpølser og skinnfrie kjøttpølser. Pølsene inneholder hele 83 prosent grovkvernet kjøtt, er røkt på ekte bøkeflis, og inneholder kun tilsetningsstoffer som er nødvendige for mattrygghet. Resultatet er saftige og grovere pølser med ekte smak.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!

– Vi har lenge jobbet med å utvikle våre bearbeidede produkter i en sunnere retning. Tidligere har fokuset vært på å redusere salt og mettet fett, men i dag mener vi det også er viktig å se på produktenes prosesseringsgrad, sier Guro Waage, fagsjef for ernæring i Nortura.

Hvorfor mindre prosessert?
For Gilde er det å bearbeide eller prosessere nødvendig for å kunne bruke så mye som mulig av dyret til mat. Prosessering er viktig for å unngå matsvinn, sikre jevn kvalitet på produktene over tid og ikke minst for å tilby et godt produktutvalg.
Samtidig viser nyere forskning at den mest prosesserte maten, den såkalte ultraprosesserte maten, kan påvirke oss negativt. Selv om det er mye man ennå ikke vet, og ultraprosessert mat fortsatt mangler en offentlig definisjon og klassifisering, jobber Gilde nå for at sortimentet skal gå i en mindre prosessert retning.
– Vi i Gilde er heldige som har næringsrike råvarer fra den norske bonden i bunn, og vi ønsker selvsagt at de i størst mulig grad skal spille hovedrollen i våre produkter. For oss betyr mindre prosessert mat, produkter med færre ingredienser og tilsetningsstoffer, mer av de gode råvarene og grovere konsistens der det er mulig, forklarer Waage.

Bildetekst: Hva med å prøve de nye kjøttrike pølsene i en enkel pølsegryte med grønnsaker? Hele oppskriften finner du her.