Toro Bali kyllinggryte med ris

4 enkle middagstips med TORO Baligryte

TORO Bali kyllinggryte er en hverdagsfavoritt full av gode smaker. Den er rask å lage og fungerer som et perfekt utgangspunkt for å variere middagen på nye måter. Her får du fire smakfulle oppskrifter som viser hvor allsidig gryten kan være.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

1. Baligryte med fiskeboller

En gammel klassiker får nytt liv når du bruker TORO Bali kyllinggryte som saus til fiskeboller. Server med kokte poteter og en frisk råkostsalat laget av gulrot, eple, sitron og et lite dryss sukker. Resultatet er en mild, barnevennlig middag med et hint av eksotisk krydder. Topp med frisk koriander eller en klype chili for litt ekstra sting.

Du trenger:

1 pose TORO Bali kyllinggryte

5 dl vann

3 dl fløte

500 g fiskeboller i kraft

Kokte poteter

2 gulrot

1 eple

½ sitron

1 ss sukker

Slik gjør du:

  1. Ha TORO Bali kyllinggryte, vann og fløte i en kasserolle.
  2. Kok opp under omrøring. La småkoke i 5 minutter og rør om av og til.
  3. Sil av fiskebollene og bland disse forsiktig i gryten. Kok opp og la småkoke et par minutter.
  4. Lag råkost: Riv gulrøtter og epler grovt. Bland sammen med saften av ½ sitron og 1 ss sukker.
  5. Server gryten med kokte poteter og råkost.

2. Baligryte med torsk

Torsk og curry er en uslåelig kombinasjon. Brun torskebitene lett i panna før du lar dem trekke i gryten. Server med ris og topp gjerne med koriander og lime. En enkel hverdagsmiddag som er litt mer eksotisk.

Du trenger:

1 pose TORO BALI kyllinggryte

3 dl vann

3 dl fløte

500 g torsk, lettstekt

Ris

Koriander og lime

Slik gjør du:

  1. Skjær torskefiletene i terninger og brun lett i stekepannen.
  2. Kok opp TORO Bali kyllinggryte med vann og fløte. La gryten koke i 5 minutter.
  3. Tilsett de stekte torskebitene mot slutten av koketiden.
  4. Server gryten med ris som tilbehør. Topp gjerne det hele med litt frisk koriander og en skvis lime.

3. Bali vegetargryte med bakte grønnsaker

For et grønnere alternativ kan du lage TORO Bali kyllinggryte sammen med ovnsbakte rotgrønnsaker, løk og sopp. Server med ris, og topp med frisk persille, granateplekjerner og et dryss chiliflakes. Perfekt for kjøttfrie dager!

Du trenger:

1 pose TORO Bali kyllinggryte

5 dl vann

3 dl fløte

1-2 gulrøtter

1 stor løk

500 g forskjellige rotgrønnsaker (f.eks. selleri, pastinakk, beter, persillerot)

4 stk sjampinjong

1 fedd hvitløk

2 ss olivenolje

Salt og pepper

Ris

1 stk granateple

1 bunt persille

Chiliflakes

Slik gjør du:

  1. Kutt rotgrønnsaker, sopp og løk i jevne biter og ha i en ildfast form.
  2. Dryss over olivenolje, hakket hvitløk, salt og pepper. Bland lett sammen.
  3. Sett formen i stekeovn på 220 °C i ca 15 minutt, til grønnsakene er møre. Vend litt på grønnsakene underveis.
  4. Lag saus av TORO Bali kyllinggryte ved å blande pulver med vann og fløte.
  5. Server formen med Bali-sausen sammen med kokt ris, og dryss gjerne over granateple, hakkede urter og eventuelt chili flakes.

Små grep som løfter smaken

Uansett hvilken variant du velger, kan du enkelt gi gryten det lille ekstra med enkle toppinger som:

  • Hakket koriander
  • Røstede cashewnøtter
  • Chili
  • Limebåter

Med TORO Bali kyllinggryte som base har du utallige muligheter, enten du vil lage en klassisk fiskebollerett, en fargerik vegetargryte eller en luksuriøs sjømatvariant. Perfekt når du vil ha en rask, smakfull og variert middag!

4. Baligryte med laks, scampi og linser

Vil du imponere med en ekstra smakfull gryte, er dette oppskriften. Kombinasjonen av laks, scampi, linser og et hint av rød curry gir en luksuriøs vri på en kjent favoritt. Server med ris eller nudler, og topp med vårløk, lime og koriander.

Du trenger:

1 pose TORO Bali kyllinggryte

5,5 dl vann

2,5 dl kokosmelk

250 g laksefilet i terninger

250 scampi uten skal delt i biter

1-2 ts rød curry paste

1 boks linser

2 lime

2 vårløk

Fersk koriander

Slik gjør du:

  1. Ha pulver i en kasserolle sammen med vann og kokosmelk.
  2. Kok opp under omrøring. La småkoke i 5 minutter og rør om av og til.
  3. Smak til med ønsket mengde curry paste og saften av 1 lime.
  4. Sil og skyll linsene. Ha linsene, laks og scampi biter i gryten.
  5. Rør forsiktig om og la trekke cirka 5 min under lokk.
  6. Dryss over vårløk i ringer.
  7. Server med hakket koriander, limebåter og ris eller asiatiske nudler.

Ofte stilte spørsmål om TORO Bali Kylliggryte