Kjøttfri middag som redder dagen

De nye kostrådene anbefaler oss å spise mindre kjøtt, så hva passer vel bedre enn en enkel oppskrift på en smakfull og kjøttfri middag?

Da de nye kostrådene ble lansert, var det spesielt punktet som omhandlet kjøtt som mange bet seg merke i. Anbefalingene knyttet til mengden kjøtt som bør spises i løpet av en uke er kuttet ned fra 500 g til 350 g, og i tillegg anbefales det å la grønnsaker være en del av alle måltider. Denne retten er løsningen på begge deler.  

Enten du er på jakt etter noe godt og enkelt til hverdags eller et flott bidrag til koldtbordet, er ovnsbakt spisspaprika med deilig fyll en sikker vinner. Fyllet kan varieres til det uendelige, noe som gjør retten til en utmerket måte å få brukt opp rester på. 

I denne varianten har vi brukt Hälsans Kök soyafärs istedenfor kjøttdeig, men du kan også bruke linser, bønner eller en kombinasjon av alle tre.  


Ovnsbakt paprika med digg fyll 

2 porsjoner

Ingredienser:

  • 2 stk. søt spisspaprika, delt i 2
  • 0,5 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ pk. Hälsans Kök soyafärs
  • 2 ss rapsolje
  • 3 ts cumin
  • 2 ts paprikapulver
  • Revet ost (kan sløyfes)
  • 4 ss Apetina Fetaost
  • 1/2 lime
  • Salt og pepper
  • Koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du det:

  1. Forvarm ovnen til 200 ºC, over- og undervarme.
  2. Skjær paprikaen i to på langs og fjern frøene. Legg dem «åpne» på et stekebrett. 
  3. Skrell og hakk løk og hvitløk.Grovhakk cherrytomater og sett til side.
  4. Stek løk og hvitløk med cumin, paprikapulver, timian og chili. La det surre et par minutter og tilsett deretter Hälsans Kök soyafärs. Brun soyafärsen til den er gjennomstekt og gyllen. Tilsett hakkede tomater, og la det småkoke i 10 minutter. Stek paprikaene i ovnen i ca 10 minutter.
  5. Fyll paprikaen med soyafärs-blandingen og topp med ost.
  6. Sett tilbake i stekeovnen og stek på midterste rille til osten er smeltet.
  7. Smak til med salt og pepper, og server med lettrømme, Apetina fetaost, lime og koriander. Velbekomme!