4 enkle oppskrifter på kaker til jul

Brownies til jul formet som gavepakker

Har du lyst til å bake noe annet enn de tradisjonelle julekakene til jul? Her er fire forslag til enkel bakst som garantert gir julestemning.

Det er viktig å kose seg i julen! Med disse kakene sprer du juleglede, uten å måtte være timesvis på kjøkkenet. Oppskriftene gir deg lekne og juleinspirerte versjoner av flere kake-klassikere som små og store liker. De gir også en flott mulighet til å samle kjente og kjære til både baking og pynting av bakst. For det er vel få ting som skaper mer julestemning enn det.  

Her har du 4 enkle oppskrifter på gode kaker til jul:

1. Julemuffins 

muffins.png

Hva med å lage morsomme julekuler av muffins? Lyse muffins med deilig og kremet osteglasur er i utgangspunktet godt og enkelt. Og med Non Stop og Smil fra Freia som pynt, er det like før du kan henge dem på treet. De putter hvert fall et smil om munnen på gjestene. De er også morsomme å lage sammen med familien, venner eller på juleverksted.  

Oppskriften gir 12-16 muffins, avhengig av hvor store du lager dem. 

Du trenger: 

1 pose TORO lyse muffins 
1,5 dl vann 
1,5 dl Melange Flytende
1 pose TORO Glasurmiks til ostekrem 
125 g Philadelphia Light

Pynt: 
1 pose Freia Smil 
1 pose Freia Non Stop 

Slik gjør du: 

 1. Sett stekeovnen på 200 °C over- og undervarme. 
 2. Rør sammen muffinsmiks, 1,5 dl vann og 1 dl Melange Flytende til en jevn røre. 
 3. Fordel røren i 12 mellomstore muffinsformer, cirka 3/4 fulle ved hjelp av to spiseskjeer eller en isskje. 
 4. Stek muffinsene på midterste rille i cirka 15 minutter. Mot slutten av steketiden sjekker du om muffinsene er ferdige, ved å stikke en kakenål i midten av muffinsen. Er nålen uten flytende røre er muffinsen ferdig. 
 5. Lag glasur mens muffinsene avkjøles. Bland sammen glasurmiks, 0,5 dl Melange Flytende og 125 g Philadelphia.
 6. Fordel ostekremen på muffinsene og pynt med Freia Smil og NonStop i forskjellige farger.

2. Sjokoladekake-pakker

sjokoladekake.png

Denne sjokoladekaken skaper garantert julestemning. Sjokoladekake er alltid en sikker vinner å servere, og leker du deg litt med toppingen blir det som om nissefar selv har hentet dem opp av sekken. Følg oppskriften for en digg og julete kake som du kan dele med andre i adventstiden. 

Oppskriften gir 24 spiselige gaver. 

Du trenger: 

1 pose TORO Sjokoladekake langpanne  
2,5 dl Melange Flytende
3,5 dl vann 
1 pose TORO Glasurmiks til ostekrem 
125 g Philadelphia Light

Pynt: 
1 stk. valgfri konditorfarge/gele 
1 pose Freia Non Stop 
1 boks kakestrøssel 

Slik gjør du: 

 1. Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme. Bland sammen sjokoladekakemiks, 3,5 dl vann og 2 dl Melange Flytende til en jevn røre. 
 2. Fordel så røren i en bakepapirkledd langpanneform (cirka 30 x 40 cm). Stek på nederste rille i cirka 20 minutter. 
 3. Avkjøl kaken. Når kaken er avkjølt kan du ta den ut av formen og dele den i stykker.
 4. Osteglasur lager du ved å piske glasurmiks, Philadelphia og Melange Flytende til du får en kremet glasur. Ta cirka 1/3 av glasuren over i en ny bolle og tilsett konditorfarge. Ha den fargede glasuren i en liten plastpose.
 5. Fordel den hvite glasuren over kakestykkene. Klipp et lite hull i det ene hjørnet på plastposen med farget glasur og sprøyt bånd på pakkene. 
 6. Pynt med Freia Non Stop og kakestrøssel. 
Samlebilde kaker til jul.png
Med kakemiks fra TORO, Flytende Melange, Philadelphia Light og pynt fra Freia er du allerede langt over halvveis på vei til en smakfull jule-snack!

3. Brownie-figurer

brownie.png

Med brownie-figurer får du både saftige og morsomme julekaker. Brownie er jo nærmest umulig å ikke like. Og hvis du venter til kaken er avkjølt, er den perfekt å forme med pepperkakeformer. Vips, så har du et smakfullt juletre eller hjerte som du kan pynte med melis og strøssel sammen med barna. 

Du trenger: 

1 pose TORO Brownies 
1 stk. egg 
1 dl Melange Flytende 
1 dl vann 

Pynt: 
1 stk. valgfri kakepynt, for eksempel melis som snø eller strøssel i julefarger 

Slik gjør du: 

 1. Sett stekeovnen på 175 °C (165 °C varmluft). Bruk en slikkepott til å blande browniemiks, 1 egg, 1 dl vann og 1 dl Melange Flytende til en tykk og jevn røre. 
 2. Fordel så røren med slikkepotten i en liten bakepapirkledd langpanneform, cirka 20×30 cm. Stek deretter på midterste rille cirka 25 minutter. Siden alle ovner er forskjellige er det lurt å følge med mot slutten av steketiden, sånn at den ikke blir for mye stekt. Avkjøl kaken, gjerne natten over i kjøleskap.
 3. Når kaken er kald trykker du ut browniesfigurer med små pepperkakeformer. La gjerne barna være med å pynte med kakepynt eller melis.

4. Julepavlova

pavlova.jpg

Pavlova er for mange en av favorittene på kakebordet. Den både smaker godt og ser nydelig ut, og er derfor ypperlig hvis du vil imponere litt i juleselskapet. Spesielt hvis du pynter den med friske smaker som passer til julen. Er du lur så kan du lage bunnen dagen før, sånn at det kun gjenstår pynting og servering når selskapet nærmer seg.  

Du trenger: 

1 pakke TORO Marengs Pavlova 
3 dl TINE Kremfløte 
Bringebær 
Granateplekjerner 
Røde epler, i skiver 
Kvister av rosmarin 

Slik gjør du: 

 1. Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.
 2. Fordel marengsen i klatter sånn at de lager en sirkel. Bruk baksiden av en skje og dra marengsen utover, sånn at du får en kant rundt og et spor i midten der du kan pynte med krem og frukt etterpå.
 3. Stek marengsbunnen midt i ovnen i 60 minutter. Følg med for å unngå at den blir brun på toppen. Du kan legge et bakepapir over slik at du hindrer dette.
 4. Legg marengsbunnen forsiktig over på et serveringsfat. Rett før servering pisker du cirka 3 dl fløte til krem. Fordel så kremen utover den avkjølte marengsbunnen.
 5. Dekorer pavlovaen med bringebær, granateplekjerner, røde epler i skiver, og pynt til slutt med kvister fra rosmarin.

Tips! Vil du har flere tips til utradisjonell bakst i julen? Sjekk TOROs 7 slag brownies til jul her. 

samlebilde strøssel.png
Hos KIWI finner du både morsomt og fint strøssel til julekakene dine!