TINEs toastskole

Slik lager du toast uten toastjern

Har du lyst på en saftig toast, men mangler toastjern? Ikke noe problem! Her får du tre enkle måter å lage toast på uten toastjern.

Toast, eller ostesmørbrød om du vil, er et perfekt måltid du kan nyte til både frokost, lunsj, middag, eller når du bare har lyst på noe skikkelig digg. Har du grovbrød, skivet Norvegia® og litt grønnsaker hjemme, har du et godt utgangspunkt for å lage et raskt og godt måltid som metter.

Mangler du toastjern, finnes det forskjellige måter å lage saftig toast på. Her er tre måter du kan lage toast på uten toastjern:

Lag toast i vaffeljernet 

Toast i vaffeljern
Foto: TINE

Vaffeljernet kan brukes til mer enn å lage vafler med. Lag vaffeltoast ved å fylle to brødskiver med ost og de ingrediensene du måtte ønske. Legg brødskivene sammen med fyllet mot hverandre. Smør vaffeljernet eller utsiden av brødskivene, og lukk vaffeljernet godt sammen. Toasten er ferdig når osten har smeltet. 

Stek toast i ovnen

Toast i ovnen.
Foto: TINE

Skal du lage toast til flere, kan det lønne seg å steke dem i ovnen. Da får du plass til flere brødskiver på stekebrettet og kan raskt lage mange ostesmørbrød samtidig. Forvarm stekeovnen på 200 grader, legg enkle eller doble ostesmørbrød på et bakepapirkledd stekebrett, og stek midt i ovnen til osten får en gyllen farge. Det tar cirka 8 minutter.

Lag toast i stekepanne

Toast i stekepanne.
Foto: TINE

Stekepannen er også fin å ty til når du får lyst på toast. Skal du lage toast i en stekepanne, fyller du to brødskiver med Norvegia® og de ingrediensene du måtte ønske. Legg brødskivene sammen, med fyllet mot hverandre. Smør gjerne utsiden av hver brødskive med et lag smør, slik at brødet ikke brenner seg i stekepanna og pass på at varmen ikke er for høy. Da blir toasten brent utenpå før osten rekker å smelte. Stek toasten på middels varme i cirka 3 til 4 minutter på hver side. 

Fem smakfulle oppskrifter

Ble du inspirert til å lage toast? Slå på vaffeljernet, stekeovnen, toastjernet eller stekepanna. Her er fem oppskrifter du kan bruke neste gang du skal lage toast:

1. Toast med egg og spinat

Toast med egg og spinat.
Toast med egg og spinat.

2. Toast med tomat og rød pesto

Toast med tomat og rød pesto.
Toast med tomat og rød pesto.

3. Vegetartoast

Vegetartoast.
Vegetartoast.

4. Kalkuntoast

Kalkuntoast.
Kalkuntoast.

5. Taco-toast

Taco-toast.
Taco-toast.