Alt til sommeren billig hos KIWI

Husk barnemat når du skal på ferie i sommer

Er barnet ditt kresent eller skeptisk til ny mat? Noen glass med kjent barnemat i bagasjen kan spare deg for både bekymringer og penger på reisen.

Hvis du skal på en lengre reise med baby eller små barn, er det viktig å huske å ta med nok mat til turen. Det er leit å gå tom hvis det er langt til nærmeste butikk, eller dere kommer frem etter stengetid.

– Skal du på reise med fly er det greit å vite at babymat og morsmelkerstatning (dersom babyen ikke kan ammes), er lov å ha i håndbagasjen selv om det inneholder mer enn 100 ml, så lenge du har det i en gjennomsiktig plastpose, sier Ina Bjerkestrand, som er produktspesialist i Nestlé. Bjerkstand er utdannet kokk og har en mastergrad i samfunnsernæring.

Produktansvarlig i Nestlé
Ina Bjerkestrand jobber som produktspesialist i Nestlé.

For barn fra seks måneder er det greit å ha med ferdige middagsglass. Disse kan oppbevares i romtemperatur når de er uåpnet, og du får varmet dem flere steder.

­­– Middagsglassene du kjøper i butikken er riktig sammensatte, sunne alternativer uten farge og konserveringsstoffer, forteller Bjerkestrand. 

Pakk med mat

Med litt større barn er det enklere å finne mat underveis, men du sparer både tid og penger på å ha med mat enten dere reiser med bil, tog eller fly. 

Det er også viktig å huske på at barn har behov for jevne måltider for å holde energinivået og humøret oppe.

Frukt til barna
Barn kan fort velge å være kresne når det passer ekstra dårlig. Tar du med kjent mat, er sjansen større for at de liker noe av det de får servert.

– Du bør derfor ta med nok næringsrik og sunn mat slik at du er sikker på at barnet har nok energi til reisen. Dersom dere kjører bil, kan du med fordel ha med en kjølebag og pakke med mat som bør oppbevares kaldt. Til tog- eller flyturen anbefaler jeg å smøre med grovt brød med pålegg som tåler litt varme, som for eksempel ost og avokado, sier hun.

Ta også gjerne med brødskiver uten pålegg og porsjonspakninger med leverpostei, eller en pastasalat eller grove wraps med fyll hvis det frister mer enn vanlig matpakke.

Til de minste er også grøtpulver smart å ta med. Lag opp porsjoner i små beger med lokk, så trenger du kun å tilsette varmt vann når grøten skal spises.

Unngå søtsaker

Litt snacks hører med i ferien, men husk at det ikke trenger å være godteri.

Det er lett å bli reisesyk og tappet for energi hvis det blir mye søtt, så forsøk helst å styre unna godis mens dere er på reisefot. 

Nyhets fra Nestle
Nyhet hos KIWI! Grøt Bowl med smak av friske sommerbær kan.

– Det gjelder også is og boller. Det er for øvrig smart å ha litt salt mat, som tørre kjeks, og kullsyreholdig drikke, som Farris, lett tilgjengelig hvis du reiser med større barn. Dette kan hjelpe mot kvalme og reisesyke, sier Bjerkestrand. 

Trenger dere et mellommåltid eller snacks på turen, anbefaler hun å heller satse på sunnere alternativer.

– Litt oppkuttet frukt og grønt, klemmeposer med smoothie og yoghurt passer perfekt på reise, sier Bjerkestrand.