Bind- og tampongavtalen hos KIWI

Er mensen fortsatt flaut?

Hvem er det vel ikke som en eller annen gang rødmende har lagt pakken med bind eller tamponger på varebåndet, og lurt på hva hun eller han i kassa på KIWI tenker?

De fleste kvinner har i gjennomsnitt menstruasjon i tre til sju dager, hver måned i 40 år av livet. Menstruasjon burde på bakgrunn av dette føles ganske normalt, likevel er det flere som synes mensen er flaut.

– Det er like normalt å kjøpe bind og tamponger, som det er å kjøpe brød. Som butikkmedarbeider legger man virkelig ikke merke til hva kundene våre kjøper, forteller Marthe som jobber som butikkmedarbeider på KIWI Bislett.

Derfor synes noen unge at mensen er flaut

Hilde Mostue har jobbet med ungdom i over 20 år. I dag jobber hun som helsesykepleier og psykoterapeut i Bærum kommune med ungdomsskole- og videregåendelever.

Hun forteller at flere unge synes mensen er flaut, og jo yngre man er desto flauere synes man ofte at det er.

Helsesykepleier Hilde Mostue (Foto: ntg.no)
Helsesykepleier Hilde Mostue (Foto: ntg.no)

I min jobb som helsesykepleier opplever jeg at mange fortsatt ikke snakker nok om mensen og hva som skjer i egen kropp. Dette kan være temaer som blir tiet ihjel hjemmefra, og da kan det oppstå skamfølelse eller en følelse av redsel til mensen og kroppslig utvikling hos den unge, forklarer helsesykepleieren.

Noen kan også ha andre bakenforliggende psykiske årsaker til at de opplever menstruasjon som flaut eller ekkelt også i høyere alder.

Bind- og tampongavtalen

BT_Toppbilde.jpg

Mensen kan fort bli en stor utgift gjennom årene. Hos KIWI ønsker vi å redusere denne kostnaden med vår egen Bind- og tampongavtale, som gir deg hver andre pakke bind, tamponger eller truseinnlegg gratis. Avtalen gjelder også inkontinensbind (avtalen gjelder ikke First Price).

–  Bind- og tampongavtalen synes jeg er en utmerket avtale! Dette er med på å normalisere mensen og bidrar til åpenhet. Det er like naturlig å ha en slik avtale, som det er å ha en bleieavtale. Dessuten tror jeg dette vil dette bidra til at mange ungdommer blir mer ansvarsbevisste og selvstendige ved at de kjøper dette selv og tar del i en slik avtale, avslutter Mostue.