Stell av hortensia: Slik får du planten til å trives

Mange lilla hortensia

Hortensia er en populær plante, og når får du den også til en god pris i din nærmeste KIWI-butikk. Steller du den riktig, vil den trives og blomstre rikelig.

Hortensia er kjent for sine flotte og fargerike blomster, og er blitt en sommerfavoritt i mange hager og terrasser. Planten krever litt omsorg og oppmerksomhet for å trives og blomstre rikelig, men med noen nyttige tips på veien kan du sørge for at planten holder seg frisk og frodig hele sesongen.

Hortensia_mindre.jpg

Plassering

Hortensiaer trives best i delvis skygge. For mye sol kan føre til svidde blader og visne blomster, mens for lite lys kan resultere i dårlig blomstring.

Vanning

Hortensia trenger jevnlig vanning, spesielt i tørre perioder. Den må aldri tørke ut, men den må heller ikke stå i vann lenger enn i en halvtime. Det beste er om jorden holdes jevnt fuktig.

Jord

Hortensia foretrekker godt drenert jord. Beholder du planten i potten den er kjøpt i, kan det være lurt å legge lecakuler i bunnen for god drenering. Hvis du planter hortensia, bland inn kompost eller torv for å forbedre jordkvaliteten. Sørg for at plantene har nok plass til å vokse, de kan bli ganske store.

Gjødsel og stell

For å oppmuntre til sunn vekst og rikelig blomstring, bør hortensiaer gjødsles regelmessig. Hver fjortende dag er en fin frekvens. Knip av visne blomster når det trengs, så vil det komme nye skudd.

Overvintring

Hagehortensia overvintrer om du planter den i bakken eller oppbevarer den frostfritt. Dekk til med løv, greiner og granbar om vinteren. For spesielt utsatte planter, kan det også være nyttig å dekke dem med strie eller en egnet vinterduk.