Roser er en tidløs blomst som lyser opp ethvert hjem. Her får du noen gode tips til hvordan du kan få rosene til å vare litt lenger.
Her er stelletipsene som får rosene til å holde seg friske litt lenger:
- Husk at roser alltid skal skråsnittes! Lag et snitt på 2-5 cm med en skarp kniv. Hold snittet rent – da vil vannopptaket bli lettere.
- Fjern overflødige blader og torner nederst på stilken, da disse kan inneholde bakterier. I tillegg får du bedre plass i vasen.
- Ha rosene i en ren vase med kaldt vann og tilsett rosenæring. Rosenæring gir næring til rosene og har i tillegg en bakteriedrepende effekt.
- Plasserer du rosene et kjølig sted om natten kan du forlenge holdbarheten opptil flere dager. Roser liker ikke direkte sollys eller trekk, så unngå å plassere dem på spesielt utsatte steder, som vinduskarmer, over panelovner eller i gangen.
Slappe roser?
Kutt stilken ned til 4-7 cm og plasser dem i små vaser. Alternativt kan du kutte de enda kortere (omtrent 2 cm) og legg de i en skål med vann. Et godt tips er å sette rosene i kjøleskapet i noen timer, etter at de er skåret. Da kan de trekke opp vann før du plasserer de i romtemperatur.