Melk i kaffen?

Denne kaffetypen egner seg best

At nordmenn elsker kaffe, er ingen hemmelighet. Men er du en av dem som foretrekker melk i kaffen din? Her får du tips til hvilken kaffetype som egner seg best, og hvilken melk du bør velge.

Er du glad i kaffe, men ønsker å dempe den bitre smaken? Da er du ikke alene. Alle har ulik toleranse for bitterhet, og noen kaffetyper er i utgangspunktet mer bitre i smaken enn andre. Derfor er det mange som heller i en skvett med melk. Blir du først vant til å bruke melk i kaffen, kan det være vanskelig å gå tilbake til svart kaffe.

Det finnes både ulike typer kaffe og melk. Er det noen som egner seg bedre enn andre?

Mørkbrent eller lysbrent kaffe?

Foretrekker du melk i kaffen egner mørkbrent kaffe seg best. Den har mer sødme og bitterhet i smaken, sammenlignet med lysbrent kaffe. Noen mener at bitterheten kan minne om mørk sjokolade.

Lysbrent kaffe bærer ofte preg av en ristet kornsmak og en merkbar syrlighet. Den opprinnelige smaken til bønnene beholdes i mye større grad enn i mørkbrent kaffe. Lysbrent kaffe har også evnen til å få frem mer unike smaker fra kaffen.

Plantebaserte alternativ

Hos KIWI finner du også et utvalg av plantebasert melk. Plantebasert melk er et godt alternativ dersom du velger bort vanlig kumelk. Det finnes flere å velge mellom, slik at du finner en variant som egner seg best til ditt behov.

Havremelk har en nøytral smak, og egner seg godt dersom du ønsker å bevare mest mulig av de opprinnelige smakene i kaffen.

Soyamelk er også en nøytral drikk til kaffe for mange, mens andre igjen mener at soyamelk kan bli for fremtredende i smaken. Kaffenettstedet Perfect Daily Grind anbefaler soyamelk til kaffe fra Sør-Amerika. Denne har en rundere smak enn fruktig kaffe fra Afrika. Soyamelk er også et godt valg for dem som har nøtteallergi.

Alle har hver sin smak, så det aller beste å prøve seg fram.

Kaffekapsler fra Evergood Kaffe

Helt siden 1954 har god smak vært det aller viktigste for Evergood. Evergood sin kaffe består av en nøye utvalgt blanding av 100 % Arabica-bønner.

Hos KIWI får du Evergood Kaffe i kapsler til de to største kapselsystemene, Nescafé®Dolce Gusto®*system og Nespresso®*system. Kaffen kommer i smakene Evergood Classic og Evergood Dark Roast til begge systemene.

Evergood Kaffe i kapsler
Evergood Kaffe i kapsler kommer i smakene Evergood Classic og Evergood Dark Roast.

Evergood Classic kaffekapsler har en fin balanse mellom syrlighet, frukt og sødme, med hint av nøtter. Den har god fylde og en elegant ettersmak.

Evergood Dark Roast kaffekapsler er en mørkere brent kaffe, med en kremete body og kraftig aroma med et kontinentalt preg.

* Kompatible med Nescafè®Dolce Gusto®-systemet og Nespresso®-systemet. Disse merkene tilhører en tredjepart som på ikke noen måte er relatert til JOH. JOHANNSON KAFFE AS.