5 fiskepålegg som gjør det lett å få i seg nok fisk

Det kan være utfordrende å spise den anbefalte mengden fisk, men med fisk på skiva blir det lekende lett å få i seg 2-3 fiskemåltider i uka.

Du trenger ikke å vente til middagen med å få i deg fisk! Med vinteren kommer mørketid, og behovet for D-vitamin blir ekstra viktig. For å gjøre det lettere å dekke den ukentlige anbefalingen på 350-400 gram, kan det derfor være lurt å spise mer fisk på brødskiva. 

Et sunt kosthold med innslag av fisk kan gi kroppen energien den trenger gjennom vintermånedene. Fisk på brødskiva er minst like godt som det er sunt, og det finnes flere alternativer som du kan kose deg med til frokost, lunsj eller kvelds. 

Fem fiske-favoritter på brødskiva

1. Kaviar:
Kaviar er så godt at den i utgangspunktet klarer seg fint alene på skiva eller knekkebrødet, men den er også skikkelig digg på ost eller sammen med litt agurk. For ikke å snakke om på egg! Kaviar og egg er en klassisk kombinasjon. Kaviar gjør seg i tillegg godt som topping på  fiskepudding eller kremost.

Mills_Original_Kaviar_bredde_1920x1280 (2) (1).jpg

2. Makrell i tomat:
Makrell i tomat er et sunt og godt pålegg som er rikt på omega-3 og sunne fettsyrer. Selv om makrell i tomat smaker nydelig alene, passer det også utmerket sammen med avokado, agurk, rødløk eller basilikum. Hvis du føler deg inspirert, kan du i tillegg sylte rødløken. Dette er alle smaker som går ypperlig sammen med makrellen. Bare pass på å tygge før du svelger, for ja, det er så godt at man kan risikere å bare sluke skiva.

Kiwi_Mills_Fiskemannen_Stabburet-17331 (1).jpg

3. Tunfiskrøre:
Tunfisk er en mager og proteinrik fisk, som også funker godt på skiva. Hvis du har en boks med tunfisk liggende i skapet, så kan du lage en deilig tunfisksalat til frokost eller lunsj. Bare legg til Mills majones, løk og kapers, så får du et smakfullt brødmåltid. Oppskriften finner du her. Eventuelt kan du leke deg med blant annet stangselleri, agurkmix og sennep. 

Kiwi_Mills_Fiskemannen_Stabburet-17319 (1).jpg

4. Laksepålegg:
Dette laksepålegget fra Mills er både velsmakende og luftig, og smaker derfor like nydelig på skiva som i en salat. Pålegget er laget av 40 prosent varmrøkt laks, mager kvarg og lettmajones, og passer godt sammen med for eksempel avokado, vårløk, rødløk, spirer, koriander og sitron. Lager du deg to digge skiver med Mills laksepålegg, så har du allerede dekket dagsbehovet for omega-3.

Mills_Laksepalegg_varlok_sitron_1920x1280 (1) (1).jpg

5. Røkelaks:
Dette pålegget er en klassiker, og du trenger jo ikke å vente til 17. mai-frokosten for å kose deg med røkelaks. Røkelaks passer i grunn bra med alle versjoner av egg, men favoritten er nok den kjente eggerøra. Smøreost og kremost er også godt sammen med laksen, spesielt med en klype dill eller gressløk. Og en siste fun fact for alle fiskeelskere der ute: det er faktisk digg med kaviar oppå røkelaks.

Kiwi_Mills_Fiskemannen_Stabburet-17344-2.jpg