Fisk

Fisk er sunt året rundt og fisk er godt for så mangt! Laks, torsk, ørret eller kveite. Det finnes mange ulike typer fisk, både i konsistens og smak. Vi har samlet nyttig informasjon og mange gode oppskrifter, slik at du kan spise sunt og variert.

Ofte stilte spørsmål om fisk

Helsefordeler ved å spise fisk

Fisk kan bidra til å redusere risikoen for hjerteinfarkt, slag og enkelte former for kreft, styrke barns utvikling og gi kroppen rikelig med protein og sunne fettsyrer. Her ser du alt fisk kan gjøre for kroppen din.

Hvordan få barn til å like fisk

Norske barn og unge spiser mer godteri enn fisk. Gode vaner fra tidlig i barneårene er viktig for å snu denne trenden.

Vet du hvor sunt makrell i tomat egentlig er?

I tillegg til å smake godt, inneholder makrell i tomat også masse omega-3, vitamin D, vitamin B12, mineralene selen og jod, samt viktige proteiner.

Hvorfor burde vi spise fisk?

1. Fisk er rik på proteiner av beste kvalitet, og dette er viktig for oppbygging av muskler. Særlig for barn i vekst.

2. Fet fisk og alger er vår beste og eneste kilde til langkjedede omega 3-fettsyrer. De langkjedede omega 3-fettsyrene er en viktig bestanddel i hjernen, som er viktig for vekst og kommunikasjon mellom nervecellene

3. Det er også påvist at det å spise fet fisk forebygger hjerte- og karsykdom.

4. Fisk, særlig hvit saltvannsfisk, er rik på jod, som blant annet er viktig for normal vekst og utvikling av sentralnerve-systemet hos barn. Du får ikke dekket behovet for jod uten å spise hvit fisk og melkeprodukter.

5. Fisk, særlig fet, er en god kilde til D-vitamin, som mange nordmenn får for lite av i kosten.