
Smakfulle oppskrifter på helstekt laks
Venter du gjester i påsken? Da kan det være lurt å ha en helside med laks på lur. Så kan du enkelt lage skikkelig god og smakfull middag til venner og familie.
I alle KIWI-butikker finner du helside laksefilet på 650 gram fra Lerøy, i en praktisk aluminiumsform som gjør det både kjapt og lettvint å tilberede middagen. Laks smaker godt i kombinasjon med mange ulike smaker, så du kan enkelt tilpasse retten til egen eller andres preferanse.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!
Her får du to serveringsforslag som passer godt når du vil servere en smaksrik og litt lettere middag til venner og familie i påsken.
Asiatisk laks med soyasaus og honning
4 porsjoner, 30 minutter

Du trenger:
- 650 g Lerøy helside laks
Marinade
- 1 neve koriander
- 2 hvitløksfedd
- ½ rød chili
- 2 ts revet ingefær
- 3 ss soyasaus
- 1 ts honning
- ½ lime, saften
- 2 ss olje
Tilbehør
- 4 gulrøtter
- 1 pose sukkererter
- Olje til steking
- Vårløk
- Sesamfrø
- Ris eller nudler
Slik gjør du
- Varm opp ovnen til 200 grader.
- Start med å lage marinaden. Finhakk koriander, hvitløk og chili og bland med revet ingefær, soyasaus, honning, lime og olje.
- Legg laksen på et stykke aluminiumsfolie og hell over marinaden. Lukk folien rundt laksen
- Steke laksen midt i ovnen til den flaker seg eller til kjernetemperaturen er 50 grader. Det tar cirka 15 minutter.
- Mens fisken og grønnsakene står i ovnen kan du skjære gulrot og sukkererter i strimler og steke dem raskt i en panne med litt olje.
- Topp laksen med hakket vårløk og sesamfrø ved servering. Server med stekte grønnsaker og kokt ris eller nudler.
Laks med ovnsbakte grønnsaker, hollandaise og urter
4 porsjoner, 30 minutter

Du trenger
- 650 g Lerøy helside laks
- Salt
- Pepper
- Olje
- 4 stk gulrøtter
- 2 stk rødbeter
- 0.5 stk sellerirot
- 2 stk pastinakk
Hollandaise
- 30 g sjalottløk, finhakket
- 1 ss eddik, 7 %
- 0,5 stk laurbærblad
- 1dl hvitvin
- 2 stk eggeplomme
- 2 ss vann
- 4 ss smør, smeltet
- 1 ss sitron, saften
Tilbehør
- Poteter
- Fersk persille eller timian til servering
Slik gjør du
- Varm opp ovnen til 200 grader.
- Skjær rotgrønnsaker i like store terninger eller staver og legg i en ildfast form.
- Legg laksen på grønnsakene, dryss over salt og pepper, og ringle over litt olje.
- Steke laksen midt i ovnen til den flaker seg eller til kjernetemperaturen er 50 grader. Det tar 15-18 minutter.
- Mens fisken og grønnsakene står i ovnen kan du lage hollandaise. Start med å koke opp finhakket løk med eddik, hvitvin, laurbærblad, salt, pepper og vann i en kjele. La det redusere til halvparten. Sil reduksjonen.
- Pisk eggeplommene sammen i en bolle. Sett bollen over et vannbad og tilsett litt og litt væske mens du pisker godt underveis. Pisk til den har nådd cirka 80 grader.
- Ta bollen av varmen, og pisk kraftig inn det smeltede smøret litt og litt.
- Smak til med salt og sitron.
- Dryss friske urter over laksen ved servering. Server med varm hollandaise og poteter.
TIPS!
Om du ønsker en enklere fremgangsmåte på sausen finner du Toro Hollandaise i alle KIWI-butikker.