Tre ulike måter å servere fiskegrateng på

Nytt år og nye muligheter for å etablere gode middagsvaner med fisk som stjernen av showet. Fiskegrateng er en klassiker på middagsbordet, og perfekt når man vil lage noe lettvint og godt til middag, og samtidig få i seg fisk.

Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser fisk til middag to til tre ganger i uken. Fiskegrateng er en rett de fleste i familien liker, og varierer du tilbehøret kan både store og små glede seg til fiskemiddagen.

Trenger du en middag uten mange forberedelser, er Findus fiskegrateng et supert utgangspunkt. Her gir vi deg tre oppskrifter på tilbehør som enkelt gjør fiskemiddagen ekstra god.

Kremet råkostsalat med karri

Middagstallerken med fiskegrateng og kremet råkostsalat med karri

Gi fiskegratengen en smakfull og eksotisk vri med en kremet råkostsalat med smak av karri. Lag den mens fiskegratengen lager seg selv i ovnen.

Du trenger:

Findus God Gammeldags Fiskegrateng

Kremet råkostsalat med karri:

6 ss lett majones
6 ss lettrømme
½ ss karripulver
2 stk. gulrot
½ hodekål
Kruspersille
Salt og pepper

Slik gjør du det:

  1. Stek fiskegratengen midt i ovnen ved 235°C i 35–40 minutter. La gratengen hvile et par minutter før servering.
  2. Mens fiskegratengen står i ovnen kan du røre sammen majones, rømme og karripulver til en dressing.
  3. Strimle gulrot og hodekål, og vend inn dressingen. Smak til med salt og pepper, og topp det hele med frisk kruspersille.
  4. Server den nystekte fiskegratengen med kremet råkostsalat med karri og sitronskiver. Vel bekomme!

Potetbåter og frisk råkostsalat

Fiskegrateng servert med potetbåter, råkostsalat og vinaigrette

Om du ønsker en litt mer utradisjonell vri på fiskegratengen kan du servere en frisk råkostsalat med sprø potetbåter, toppet med en syrlig vinaigrette!

Du trenger:

Findus God Gammeldags Fiskegrateng 
6-8 mellomstore poteter
1 pose Grønn & Frisk Middelhavssalat
¼ fennikel
½ grønt eple
1 stk. gulrot

Vinaigrette:

2 ss olivenolje
1 ts honning
1 ts hvitvinseddik
1 ss sitronsaft
Salt og pepper

Slik gjør du det:

  1. Forvarm ovnen til 235 grader, over- og undervarme. Skrell eller skrubb potetene og skjær dem i smale båter. Vend dem inn i olje, spre dem godt utover brettet og strø over salt. Bak potetene midt i ovnen til de er gylne og sprø, i cirka 35-40 minutter.
  2. Sett fiskegratengen ved siden av potetene i ovnen, steketiden og temperaturen er den samme. La gratengen hvile et par minutter før servering.
  3. Finsnitt eple, gulrot og fennikel og vend inn Grønn & Frisk Middelhavssalat.
  4. Rør sammen ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og pepper.
  5. Server den nystekte fiskegratengen sammen med ovnsbakte potetbåter, frisk salat og ringle over en vinaigrette ved servering.

Eggesmør med vårløk, kokt potet og revet gulrot

Fiskegrateng servert med eggesmør, poteter og revet gulrot i skål

Hvorfor ikke servere fiskegrateng, eggesmør og revet gulrot neste gang? Så enkelt, og så godt! Dette smakfulle tilbehøret gir fiskegratengen en uimotståelig rikhet og en ekstra dimensjon av smak. Egg inneholder dessuten alle næringsstoffene kroppen trenger, unntatt vitamin C. Ganske fantastisk, eller hva?

Du trenger:

4 porsjoner

Findus God gammeldags fiskegrateng
4 stk. kokte egg, smilende
Potet etter ønske
2-3 stk. gulrot
100 g smør
1 stilk vårløk
Salt og pepper

Slik gjør du det:

  1. Stek fiskegrateng midt i ovnen ved 235°C i 35–40 minutter. La gratengen hvile et par minutter før servering.
  2. Vask eller skrell potetene og kok dem i lettsaltet vann til de er møre. La dem hvile før servering.
  3. Vask eller skrell gulrøttene og rasp på rivjern. Sett til side.
  4. Kok eggene smilende, ca. 8 minutter. Avkjøl umiddelbart i kaldt vann.
  5. Rens og kutt eggene i terninger, finhakk vårløk.
  6. Smelt smør og rør inn egg og vårløk. Smak til med salt og pepper.
  7. Server den nystekte fiskegratengen med poteter, deilig eggesmør og revet gulrot.