De fleste har fått med seg at fet fisk er rik på fettsyrer som er bra for hjertet og hjernen, men visste du at fisk også gir deg penere hud og mer muskler, samt bedre humør?

Studier tyder på at omega-3-fettsyrer fra fisk påvirker hjernecellenes evne til å frigjøre de humørregulerende stoffene dopamin og serotonin.

Det anbefales å spise fisk til middag minst to-tre dager i uken og dette er bra for både fysisk og psykisk helse. Studier har vist at regelmessig inntak av fisk og omega-3-fettsyrer er assosiert med lavere risiko for depresjon, men forskningen på dette feltet er fortsatt i sin spede begynnelse, og vi trenger flere studier før vi kan trekke sikre konklusjoner.

Fisk er muskelmat

Hvis du ønsker mer muskler og bedre helse må du selvfølgelig trene, men kostholdet er også viktig for å oppnå ønskede resultater. Når vi trener øker behovet for proteiner som er byggeklossene for musklene våre. 

Det er ikke vanskelig å dekke behovet for protein så lenge du er bevisst på hva du spiser. Kjøtt, fisk, melkeprodukter og egg er våre viktigste proteinkilder. Fisk og kjøtt inneholder omtrent like mye protein, rundt 20 gram protein per 100 gram. Men mens både kjøtt og melkeprodukter inneholder mer mettet fett, så er fisk i tillegg rik på sunne umettede fettsyrer. Et godt tips er å bytte noen kjøttmiddager med fisk, da får du like mye protein, men mer sunne fettsyrer.

Vakker hud

Fet fisk til middag minimum en dag i uken, gjerne mer, øker inntaket av omega-3-fettsyrer som bidra til en yngre hud ved å sikre at hudcellene bedre reparerer seg selv etter solskader. Huden er kroppens største organ og påvirkes, i likhet med de indre organene, av maten du spiser.