En perfekt stekeskorpe på torsken gir ekstra deilig smak. Les kokkens enkle tips for å lykkes med middagen når du skal steke torsk.
Pannestekt torsk er en enkel og skikkelig god middag. Den milde smaken gjør at tilbehøret enkelt kan varieres. Men for at middagen skal bli skikkelig god er det viktig at helten i retten, nemlig torsken, får en fin stekeskorpe samtidig som den er saftig inni. Ifølge innovasjonskokk i Mills, Erik Egtvedt, er det slett ikke vanskelig. Her deler han sine tips for å få et saftig resultat når du skal steke torsk.
– Akkurat som med kjøtt, er det fint at fisken blir romtemperert før den stekes. 30 minutter på kjøkkenbenken er tilstrekkelig, forteller Egtevdt.
Han bruker også å tørke fisken med kjøkkenpapir og krydrer den med salt og litt pepper før han legger den i panna.
Temperaturen er viktig
– All fisk bør stekes på middels varme. Melange er supert å steke fisk i fordi fargen indikerer hvilken temperatur fettstoffet holder. Når fargen på Melange er lys gyllenbrun betyr det at fisken kan legges i panna, forklarer Egtvedt.
Han legger til at Melange spruter lite, så du slipper ekstra rengjøring og å beskytte deg mot stekesprut.
– Selv om all fisk bør stekes på middels varme, er det ulike måter å håndtere de forskjellige fiskeslagene på når de ligger i panna, sier Egtvedt.
Derfor bør du la fisken hvile
Torsken er et magert fiskeslag som har en løsere kjøttstruktur enn laks. Derfor er det lurt å steke torsken på middels varme i 3 minutter på hver side. Steker du den for lenge eller på for høy varme vil den bli tørr. Torsken er ferdig når den flaker seg. Kokkens siste tips er å la torsken hvile et par minutter før den serveres. Da holder den seg ekstra saftig.
Slik steker du torsk steg-for-steg:
- La torsken ligge i romtemperatur i 30 minutter.
- Tørk fisken med kjøkkenpapir og krydre den med salt og litt pepper
- All fisk bør stekes på middels varme. Når Melange er lys gyllenbrun, er pannen klar for steking.
- Stek torsken på middels varme i 3 minutter på hver side. Torsken er ferdig når den flaker seg.
- La fisken hvile før du serverer den.