Fiskepudding er både næringsrikt og godt, og har en mild og fin smak som alle kan like. Her får du fem forslag til enkelt og godt tilbehør til fiskepudding.
I alle KIWI-butikker finner du nå Fiskemannen Fiskepudding og Fløtepudding med original oppskrift, med tradisjonell smak og konsistens. Produktene lages i Stamsund i Lofoten, og smaker like godt på brødskiva som til middag.
Men hva slags tilbehør skal du servere til? Her får du fem tips til enkelt og godt tilbehør du kan ha til fiskepudding.
1. Stekt fiskepudding med båtpoteter og ertepuré
Du trenger:
- 600 g poteter
- 2 ss olje
- Salt og pepper
- 400 gr frosne, grønne erter
- 1 ss smør/margarin
- 100 g flytende margarin
- 1 Fiskemannen Fiskepudding
Slik gjør du:
- Vask og skjær potetene i jevne båter. Legg på et bakepapirkledd stekebrett, dryss over olje, salt og pepper. Stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 30 minutter.
- Kok opp ertene med litt vann. Hell av vannet og kjør ertene sammen med smør eller margarin med en stavmikser til du har en jevn puré. Smak til med salt og pepper. Ha alt tilbake i kasserollen så det holder seg varmt til servering.
- Ha halvparten av margarinen i en stekepanne på middels varme. Stek fiskepuddingen på begge sider til den har fått en fin og gyllen farge. Løft fiskepuddingen ut av pannen, og tilsett resten av margarinen. Stek til det er gyllenbrunt, pass på så det ikke blir brent.
- Server stekt fiskepuddingen varm med ertepure og nystekte båtpoteter.
2. Fiskepudding med hvit saus, råkost og kokte poteter
Du trenger:
- 600 g poteter
- 1 Fiskemannen Fiskepudding
- Olje til steking
- 3 gulrøtter
- 1 grønt eple
- 0,5 sitron, saften
- 2 ss smør/margarin
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- Salt og pepper
- 0,25 ts malt muskat (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Kok potetene i lettsaltet vann i 10-15 minutter, til de er møre.
- Skjær fiskepuddingen i skiver og stek den i en stekepanne med litt olje på medium varme. Fiskepuddingen er klar når den har fått en fin og gyllen farge.
- Riv gulrøtter og eple på et grovt rivjern. Ha alt i en skål og skvis over sitronsaft.
- Lag hvit saus ved å smelte smøret i en kjele på middels varme. Tilsett mel og rør det godt inn til du har fått en tykk og jevn masse. Tilsett litt og litt melk mens du rører kontinuerlig. La sausen småkoke i 5 minutter for å få bort melsmaken. Rør av og til. Smak til med salt og pepper, og litt muskat om du liker det.
- Server nystekt fiskepudding med poteter, råkost og hvit saus.
3. Smørbrød med fløtepudding
Du trenger:
- Bakerens Utvalgte Kornbrød
- Majones
- Krispisalat
- Fiskemannen Fløtepudding
- Tomater
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Skjær brødet i skiver og smør skivene med majones.
- Legg på krispisalat.
- Legg på skiver av Fiskemannen Fløtepudding. Om du foretrekker at den er varm kan du steke den i en stekepanne på middels varme til den har fått en fin og gyllen farge.
- Legg skivet tomat på toppen, og dryss på litt salt og pepper til slutt.
4. Fiskepudding i terteskjell
Du trenger:
- 2 ss smør/margarin
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- Salt og pepper
- 1 pk amerikansk blanding
- Fiskemannen Fløtepudding
- 8 stk terteskjell
- 100 g pillede reker
Slik gjør du:
- Lag hvit saus ved å smelte smøret i en kjele på middels varme. Tilsett mel og rør det godt inn til du har fått en tykk og jevn masse. Tilsett litt og litt melk mens du rører kontinuerlig. La sausen småkoke i 5 minutter for å få bort melsmaken. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.
- Gi de frosne grønnsakene et raskt oppkok i lettsaltet vann og hell av vannet.
- Skjær fiskepuddingen i terninger og rør dem inn i den varme sausen, sammen med grønnsakene.
- Server i terteskjell og topp med reker.
5. Fiskepudding i wrap
Du trenger:
- Fiskemannen Fiskepudding
- Olje til steking
- Fullkornstortilla
- Salatmiks
- Remulade
- Purre
- Cherrytomater
- Agurk
Slik gjør du:
- Skjær fiskepuddingen i staver og stek dem i litt olje i en middels varm stekepanne til de er gylne.
- Varm tortilla etter anvisning på pakken.
- Fyll tortillalefsen med stekt fiskepudding, salat, remulade, purre i skiver, cherrytomater delt i to og agurk i staver.