Laks er den mest populære fisken på norske middagsbord. Men det er alltid fint med litt ekstra inspirasjon til hva man skal servere den med.
«Alle» liker laks. Mange liker å ovnsbake den rosa fisken sammen med grønnsaker, mens noen foretrekker den tradisjonelle måten med poteter, rømme og agurksalat.
Legg laks på grillen
Har du prøvd å grille laks? Det er utrolig enkelt og blir kjempegodt hver gang. Den kan grilles rett på grillisten eller et ark folie under. Med Lerøys laksefileter i foliepakke kan du også grille laksen i pakken rett på grillen. Etter 10-15 minutter er den klar, uten at du trenger å gjøre noe annet enn å glede deg.
Det finnes utrolig mange andre ting du bør teste til laks så snart som mulig. Her får du en rask oversikt over våre 6 favoritter.
Agurksalat
Ingredienser:
(4 porsjoner)
0,5 stk agurk
1 neve dill
2 ss hvitvinseddik
salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Skjær agurken tynt med en ostehøvel. Finhakk dillen og bland den sammen med agurk, eddik, salt og pepper. La salaten stå i 1 time og hell ut overflødig væske før servering.
Søtpotetfries
Ingredienser:
(4 porsjoner)
3 stk søtpoteter
2 ss olivenolje
Flaksalt
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skrell og skjær søtpotetene i tynne staver. Gni dem inn med 2 ss olivenolje og en klype flaksalt og bak dem i ovnen til de er sprø og gylne i fargen (ca. 20 minutter).
Guacamole
Ingredienser:
(4 porsjoner)
2 stk avokado
saften av ½ stk lime
1 ss finhakket løk
2 ts hakket rød chili
1 båt hvitløk - finhakket
smak til med salt og pepper
Slik gjør du:
Del avokadoene i to og ta bort steinen. Fjern frøene i chilien ved å skrape dem ut, deretter finhakk chilien. Finhakk hvitløk. Mos avokadokjøttet med en gaffel eller stavmikser og bland inn resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
Mangosalat
Ingredienser:
(4 porsjoner)
2 mango (se an størrelsen på mangoen)
1/2rød chili
4stilker vårløk
Saften av en halv lime
2 ss olivenolje
Slik gjør du:
Fjern steinen og skallet på mangoen og skjær den i små terninger. Finhakk chilien og skjær vårløken i skiver. Bland mango, chili og vårløk, olivenolje og klem over limesaft.
Lettrømme med sitron og urter
Ingredienser:
(4 porsjoner)
1 pakke lettrømme
Saften av 1 sitron
1 ss finhakket valgfri ferske urter (gjerne mynte)
Slik gjør du:
Bland rømmen med sitron og urter og server! Enklere saus får du ikke.
Coleslaw
Ingredienser:
(4 porsjoner)
0,5 stk hodekål
2 ss Drømmelett (eller lettrømme)
1 ts dijonsennep
1 ss sukker
1 ss sitronsaft
1 neve koriander
1 klype salt og pepper
Slik gjør du:
Snitt kålen i fine strimler. Bland sammen Drømmelett, sennep, sukker, sitron og koriander. Tilsett kålen, rør godt om og smak til med salt og pepper.