Får du ikke i deg nok fisk? Bruk fisk som pålegg på brødskiva!

Makrell i tomat på knekkebrød med avokado.

Bruker du fisk som pålegg er det enklere å få i seg den anbefalte fiskemengden hver uke. Godt er det også!

Nordmenn spiser for lite fisk, samtidig sier så mange som sju av ti nordmenn at de ønsker å spise mer. Det kan være flere grunner til at dette er vanskelig. Noen liker ikke smaken, andre synes det blir for dyrt, og noen synes det er vanskelig å tilberede. På dager der tiden eller kreativiteten ikke strekker til, kan det være lurt å huske på at fisken også kan spises på brødskiva.

Makrell i tomat på skiva er kanskje den enkleste og raskeste måten å få i seg fisk på, og har en smak som også mange barn er glad i. Makrell i tomat inneholder flere næringsstoffer som er viktig for barn i vekst, og er samtidig en fin måte å få inn gode fiskevaner tidlig på. 

KIWI_stabbur-makrell_artikkel 2.jpg

Fet fisk som pålegg

Det er ingen hemmelighet at nordmenn er glade i brødskiver. Ifølge Ipsos Spisefakta er brødskiver den tiende mest spiste middagen i Norge. Da er det ekstra lurt å gjøre den så sunn og god som mulig. Velger du en stor boks med Stabbur-Makrell og fordeler den på to grove brødskiver, får du i deg hele 120 gram fisk. 

Fet fisk, som makrell, er den viktigste kilden til omega-3-fettsyrer og vitamin D i kostholdet. Makrell inneholder også mye proteiner, enumettede fettsyrer, jod og vitamin B12. Det høye proteininnholdet gjør også Stabbur-Makrell til et godt alternativ for deg som trener og har en aktiv hverdag.

KIWI_stabbur-makrell_artikkel 1.jpg

Tips til topping

Selv om Stabbur-Makrell er godt på brødskiva alene, kan du også kombinere makrell i tomat med deilig topping for mer variasjon i hverdagen. Samtidig får du i deg mer næringsrik mat.

KIWI_stabbur-makrell_artikkel 3.jpg

Trenger du noen tips til topping? Dette er våre favoritter:

  • Agurk
  • Paprika
  • Avokado
  • Jalapeño
  • Egg
  • Reddik
  • Sukkererter
  • Revet gulrot
  • Syltet rødløk
  • Chili
  • Oliven
  • Timian
  • Gressløk
  • Basilikum
  • Persille
  • Lettmajones
  • Sriracha

Har du dårlig tid? Da kan du velge en av de ferdig smakstilsatte Stabbur-Makrell med tomat og basilikum, salsa eller tomatfri peppermakrell i olje.