Sliter du med å øke fiskeinntaket? Bruk fisk som pålegg på brødskiva!

Bruker du fisk som pålegg gjennom hele uken, får du lett i deg den anbefalte fiskemengden på 350-400 gram hver uke. Godt er det også!

Vi vet alle at fisk er sunt og at det anbefales å spise to til tre fiskemiddager i uken. Det burde egentlig ikke være så vanskelig, men du er ikke alene hvis du unngår fiskedisken når du leter etter dagens middag.

Hvis du sliter med å sette fisk på menyen et par dager i uken, kan det være smart å se etter alternative løsninger. Kanskje kan det å bruke fisk som pålegg hjelpe deg med å få i deg det anbefalte inntaket av fisk?

Vær raus med fiskepålegget

Fisk er kjempegodt pålegg, og valgmulighetene er mange. Det bør derfor være fullt mulig å fylle et par av dagens knekkebrød eller brødskiver med havets delikatesser. Sørg bare for å være raus når du legger på pålegget, for det er anbefalt å få i seg 350-400 gram fisk hver uke. Pass også på å variere mellom fet og mager fisk.

Fet fisk som pålegg

Et kjent pålegg som inneholder fet fisk, er makrell i tomat. En vanlig boks inneholder mer enn 100 gram makrell, så du er godt i gang hvis du fordeler den på to brødskiver.

Laks på brødskiva er en enkel og god måte å øke sitt eget fiskeinntak.
Laks på brødskiva er en enkel og god måte å øke sitt eget fiskeinntak.

Røkt laks er et annet pålegg av fet fisk, og selv om du kanskje forbinder røkelaks med fest og fine smørbrød, er det ingen grunn til å ikke bruke det på brødskiven også til hverdags. Forsøk for øvrig med kald, kokt laks eller røkt makrell – eller hva med å lage et skikkelig godt tunfisksmørbrød?

Hvit og mager fisk som pålegg

I tillegg bør du spise mager fisk. Mange fiskekaker er laget av torsk, sei og hyse, så dette kan være gode alternativer til brødskive, så lenge du velger produkter som inneholder mye fisk. Fiskepudding passer også godt i matpakken, gjerne sammen med litt kaviar, majones eller rekesalat.

I likhet med laks, kan hvit og mager fisk brukes som pålegg som den er. Krydre og stek en filét, legg den på brødskiven og topp den med litt majones eller remulade og noen agurkskiver.