I tillegg til å smake godt, inneholder makrell i tomat også masse omega-3, vitamin D, vitamin B12, mineralene selen og jod, samt viktige proteiner.
Er makrell i tomat like sunt som vanlig makrell? Det ville Sintef finne ut av. De startet derfor et forskningsprosjekt som undersøkte hvordan makrellen ble påvirket av lagringstid, og i hvor stor grad smaken og næringsverdien ble påvirket av hermetiseringsprosessen.
Konklusjonen deres er at makrell i tomat er kjernesunt! Kvaliteten er også bra, uansett om pålegget kommer fra frosset eller ferskt råstoff. Les mer om forskningen her.
– Anbefalingen fra norske myndigheter er 300-450 gram fisk i uka. Vi kan altså garantere at makrell i tomat er et utmerket valg i så måte, uttalte Sintef-forsker Inger Beate Standal i denne forbindelse.
Alltid sunt – uansett variant
Det finnes mange forskjellige bokser med ulike smaker og størrelser i makrell i tomat-hyllen. Noen lurer kanskje på hvilken som er «best» eller sunnest å spise? Leser du på innholdsfortegnelsen, kan innholdet av makrell og tomat variere.
Den gode nyheten er at makrell i tomat er sunt uansett hvilken variant du velger. Du får i deg essensielle omega-3 fettsyrer og næringsrik tomat. Samtidig er det få andre påleggsalternativer til brødskiven som gir noe omega-3 i det hele tatt.
Vanskelig å spise nok fisk?
Helsedirektoratet anbefaler å spise to til tre fiskemiddager i uken, og at du gjerne bruker fisk som pålegg. Seks påleggsporsjoner med fisk tilsvarer omtrent én middagsporsjon.
Nyheten Stabbur-Makrell grovhakket i tomat kommer i to beger på 80 gram hver med ekstra saftig grovhakket makrellfilet i tomatsaus, uten tilsatt sukker og kunstig søtning. Ett beger er perfekt til to brødskiver. Dersom du bruker fisk som pålegg gjennom hele uken, får du enklere i deg hele den anbefalte fiskemengden på 350-400 gram hver uke. Nyheten finner du som et ferskt produkt i kjøledisken, noe som er unikt for denne varianten av Stabbur-Makrell.