Trender kommer og går, men noen kommer trolig til å bestå. Èn av disse er pestoegg, som rett og slett er noe så enkelt (og godt) som speilegg stekt i pesto.
Det burde egentlig ikke komme som noen stor overraskelse: Når du putter pesto med sin fyldige smak av umami sammen med noe som er så enkelt å like som egg, blir det ekstra godt.
TikTok ga oss nylig bakt fetapasta, og plattformen var også med på å få Dalgona-kaffen til å gå viralt våren 2020.
Nå er det pestoegg som har fått hjemmekontorister over hele verden til å spise speilegg til lunsj. Eller frokost, middag og kvelds, for den saks skyld. Den populære retten lages like enkelt som navnet tilsier, så hvorfor ikke forsøke det selv?
Slik lager du pestoegg
Dette trenger du:
- Egg
- Pesto
- Godt brød
Slik gjør du:
- Sett stekepannen over middels varme, og ha oppi to generøse spiseskjeer med pesto. Denne erstatter evnt. olje eller smør som du ellers ville brukt til å steke egget i.
- Knekk 1-2 egg i stekepannen og stek speileggene slik du vanligvis foretrekker å få de servert.
Flere pesto-tips
På fabrikken sin rett uten for Parma i Italia, produserer Barilla pesto for hele året på kun fem måneder. Dette fordi de kun bruker fersk basilikum i sine sauser, og fra mai til september produserer de lokale bøndene hele 2000 tonn basilikum på jordene rundt fabrikken.
De ferske urtene er i sausen senest to timer etter de forlater den enorme basilikum-åkeren.
Enten du velger å lage pestoen selv eller kjøper ferdiglaget på glass, finnes det mange andre gode serveringstips du også kan prøve ut.
Prøv for eksempel noen av disse ti matrettene med pesto:
- Lasagne med pesto-saus
- Kyllingburger med pesto og tomat
- Bruschetta med pesto og mozzarella
- Brød med pesto som erstatning for smør
- Pizza med pesto og mozzarella
- Salat med pesto
- Pesto-sandwich med kylling
- Laks med pesto og pasta
- Torsk med pesto og grønnsaker
- Toast med pesto, ost og spekeskinke