Slik lager du sommerens diggeste kyllingburgere

Tre forskjellige typer kyllingburgere med tilbehør

Sommeren er her, og det er på tide å finne fram grillen! Hva er vel bedre enn å samle venner og familie til en skikkelig grillfest med saftige kyllingburgere?

Her finner du tre supergode oppskrifter som egner seg både om du er fan av klassisk kyllingburger, crispy varianter eller en frisk grillet kyllingfiletburger.

1. Saftig kyllingburger med kyllingkjøttdeig - 2 store eller 4 små

Lyst på en klassisk kyllingburger som er saftig og full av smak? Denne oppskriften er enkel og rask, og du kan variere oppskriften helt etter hvilke smaker du vil ha.

Prior-kyllingburger_kjottdeig.jpg

4 personer     15-20 minutter

Ingredienser:

400 g Prior kyllingkjøttdeig
1 egg
1 ss griljermel
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
4 REALE grove burgerbrød 
1 ts olje 
Eldorado burgerdressing
Salat
Tomat
Rødløk 
Cheddarost
Avokado

Slik gjør du:

  1. Bland sammen kyllingkjøttdeig, egg, griljermel, salt, pepper, paprikapulver og hvitløkspulver i en bolle.
  2. Form burgerne til 2 store eller 4 små burgere. Dersom du har litt vann på hendene vil ikke farsen feste seg like lett til hendene.
  3. Varm opp grillen. Stek kyllingburgeren i 2 minutter på hver side til de får en stekeskorpe på direkte varme.
  4. Legg deretter burgerne på indirekte varme til de er gjennomstekt. 
    Legg en skive cheddarost på hver burger mot slutten av steketiden. 
    Legg kyllingburgerne sammen med burgerdressing, salat, tomat, rødløk, avokado og kyllingburger på hamburgerbrød.  


Tips: Varm gjerne burgerbrødene på grillen 1 minutt før servering. 

 

2. Crispy kyllingburger

Er du glad i sprøstekte kyllingburgere? Denne enkle oppskriften er superrask å lage, og smaker ekstra godt med fyldig saus på toppen.

Prior-kyllingburger_crispy.jpg

4 personer     20 minutter

Ingredienser:

8 PRIOR Crispy Sticks 
4 REALE burgerbrød med sesam 
1 dl majones
1 ss sriracha
Eldorado coleslaw
Sylteagurk
Salat

Slik gjør du:

  1. Varm opp grillen, og stek kyllingen på 2 minutter hver side på direkte varme. La den bli gjennomvarm på indirekte varme.
  2. Bland sammen majones og srirachasaus.
  3. Legg varme PRIOR Crispy Sticks sammen med coleslaw, salat, sylteagurk og chilimajones på burgerbrød.  


Tips: Varm gjerne burgerbrødene på grillen 1 minutt før servering. 

 

3. Grillet kyllingfiletburger

For deg som liker en litt lettere og friskere burger, er denne grillede kyllingfiletburgeren perfekt. Med tzatziki og fetaost får du en herlig smakskombinasjon.

Prior-kyllingburger_kyllingfilet.jpg

4 personer     20 minutter

Ingredienser:

4 PRIOR kyllingfilet 
4 Brioche burgerbrød 
Eldorado tzatziki
Ruccola eller annen salat
Fetaost
Agurk


Marinade: 
2 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
1 sitron
1 ts tørket oregano 
Salt 
Pepper 

Slik gjør du:

  1. Finhakk hvitløk, og bland sammen med olivenolje, sitron, oregano, salt og pepper.
  2. Ha kyllingen i en skål eller en liten pose, og ha over marinaden. Sett kaldt i minst 1 time.
  3. Varm opp grillen, stek kyllingfiletene i 2 minutter på hver side til de får en stekeskorpe på direkte varme. Legg deretter kyllingen på indirekte varme, sett på lokk og stek videre i 5-10 minutter til de er gjennomstekt.
  4. La kyllingen hvile noen minutter før du skjærer i den.
  5. Legg kyllingfiletene sammen med tzatziki, salat, fetaost og agurk på burgerbrød.

Tips: Bruk et steketermometer! Når kyllingen når 68 grader er den klar. Varm gjerne burgerbrødene raskt på grillen rett før servering.