Grill som Tina: Alt kan grilles!

KIWI-Tina er tilbake! Det er få som sprer like mye sommerstemning og grillglede som Tina Nordström. Nå gjør hun et forrykende comeback ved grillen, og har med seg oppskrifter som du garantert kommer til å elske i sommer.

Grillkvelder hos Tina er avslappede, uformelle og fulle av smak. Ingen kommer til dekket bord – og det er akkurat sånn hun liker det. Folk dukker opp når det passer, rusler rundt i hagen, tar en kopp kaffe eller et glass med noe godt i. Råvarer legges frem, noen griller, og Tina tryller frem tilbehør.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

Her er Tinas sommerfavoritter fra grillen, fra “fake tuna” til grillede blomkålflak. Enkle å lage, fulle av smak og garantert noe gjestene vil snakke om.

«Fake Tuna»: Soyamarinert grillet vannmelon med grillet hjertesalat

Ja, du leste riktig – vannmelon på grillen! Når den marineres i soyasaus og får seg en runde på grillen, får den både farge, smak og konsistens som ligner tunfisk. Server med en frisk sommersalat, og gjestene dine kommer til å snakke om dette i ukevis.

Grillet frukt med honningkrem og frosne bringebær

Tinas tips

Grill sitronen, da får den en søtere og rundere smak🍋

Grillet pinsabrød med erteguacamole og syltet sjalottløk

Pinsabrød får en herlig sprø tekstur på grillen. Topp det med kremet erteguacamole og syltet løk. Vips har du en grønn og smakfull rett som både metter og imponerer.

Salsa med grillet paprika, mandler, hvitløk og persille

Varm potetsalat med brunet Nobisdressing og dill

Lun potetsalat med en dressing du aldri kommer til å glemme. Det brunede smøret gir en nøtteaktig dybde, og sammen med dill blir dette en skikkelig smaksbombe. Lag den én gang, og du kommer til å lage den igjen og igjen.

Modne jordbær med pistasj og revet fetaost

Tynne blomkålskiver med gresk yoghurt, ingefær og karri

Tynne blomkålskiver servert med gresk yoghurt, ingefær og karri er en frisk og krydret rett som passer perfekt som forrett eller lett tilbehør.

Grillet hvitløkssmør med brokkoli og ruccola

Grillet tomatsuppe med olivenbruschetta

Tomatsuppe på grillen? Ja! Når tomatene får den gode, røyka smaken og moses til en varm suppe, skjer det magi. Server med sprø olivenbruschetta for full pakke.

Alt kan fortsatt grilles

Siden KIWI-Tina var i den norske TV-ruta sist har hun laget matprogrammer som Sveriges Mesterkokk og gi ut nye kokebøker. Hun har også bygd sitt eget studio der hun lager mat, inviterer gjester og spiller inn matprogrammer og annet gøy.

Men mest av alt har hun fortsatt å grille. For alt, og da mener vi alt, kan grilles – i hvert fall hvis du spør Tina.

Grønnsaker pryder Tinas utekjøkken.

– Det handler bare om hvor stor grill du har, sier hun med et smil.

Når hun fyrer opp grillen hjemme, er det gjerne grønnsakene som får hovedrollen. Kål, rotgrønnsaker og salater går rett på risten – eller rett i glørne.

– Noen ganger er det faktisk bare grillristen som er i veien, sier hun.

Tinas sommerbord blir til underveis i grillkvelden.

Selv om familien hennes foretrekker gassgrill, liker Tina å veksle mellom både gass og kull. Det viktigste er gode råvarer – og ikke minst bra kull, mener hun.

– Det sitter utrolig mye smak i godt kull.

Akkurat nå er det grillet vannmelon hun har dilla på. Jepp – vannmelon! Når den marineres og grilles riktig, forvandles den til noe helt annet. Tina kaller den «fake tuna», og den må rett og slett prøves.

Vi håper det smaker! God sommer, og husk: Alt kan grilles 💚

Relatert innhold