Varm potetsalat med brunet Nobisdressing og dill

Ingredienser

Nobisdressing:

  • 2 stk egg, kokt i 2 min.
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl rapsolje
  • 2 dl brunet smør
  • 1 stk sitron

Salat:

  • 600 g nypoteter
  • 300 g små gulrøtter
  • 1 pakke brokkoli
  • Olivenolje
  • Havsalt
  • 1 stor bunt dill
  • 1 bunt gressløk

Slik gjør du

  1. Kok potetene møre i saltet vann, oppbevar under lokk så de holder seg varme.
  2. Grav ut de lettkokte eggene og legg dem i en miksebolle.
  3. Tilsett sennep, eddik og en klype salt.
  4. Miks raskt sammen med stavmikser. Tilsett deretter olje og brunet smør forsiktig i en jevn stråle mens du fortsetter å mikse til dressingen er tykk og kremete. Smak til med grillet sitronsaft.
  5. Del gulrøttene i to. Ha olivenolje og salt over gulrøttene og brokkolonien. Grill grønnsakene i et par minutter på hver side.
  6. Hakk dillen og gressløk. Vend de varme potetene og de grillede gulrøttene i Nobisdressing og urter.
  7. Server salaten til alt som grilles i sommer.