Salsa med grillet paprika, mandler, hvitløk og persille

Ingredienser

  • 1 rund brie (ca. 200-250 g)
  • 4 stk rød paprika
  • 1,5 dl mandler
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 bunt persille
  • Salt og tabasco etter smak

Slik gjør du

  1. Tenn grillen og la den bli varm. Gni paprikaene inn med litt olivenolje og grill hele til de er svarte og myke. Legg dem i en bolle og dekk med folie. La hvile i ca. 10 minutter.
  2. Rist mandlene i en stekepanne på grillen til de får farge og lukter nøtteaktig. Finhakk persille og hvitløk.
  3. Skrap av det svidde skallet på paprikaene, fjern frøene og skjær i små terninger.
  4. Grovhakk mandlene og bland alle ingrediensene til en tett salsa. Smak til med salt og tabasco.
  5. Legg hele osten på grillen. Grill den i 2-3 minutter på hver side, til den er myk og varm. Legg osten på en tallerken, ha over salsaen og server med én gang!