Grillet hvitløkssmør med brokkoli og ruccola

Smakfullt grillet hvitløkssmør med brokkoli og ruccola – perfekt som tilbehør til både kjøtt, fisk og grønnsaker.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 300 g smør
  • 0,8 dl rapsolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,8 ts salt
  • 2-3 hvitløksfedd, skrelte
  • 2-3 mindre biter godt grillkull

Til servering

  • 2 stk brokkoli
  • 1 pose ruccola

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en høy kjele. Tenn grillkullet med en gassbrenner til det er helt hvitt og glødende, eller ta det direkte fra grillens glør.
  2. Legg grillkullet i smøret og sett straks på lokk. La det stå til det slutter å ryke og boble.
  3. Sil smøret over i en rustfri bolle og tilsett rapsoljen.
  4. Visp smøret over et kaldt vannbad med litt is, til det blir tykt og mykt.
  5. Smak til med finhakket hvitløk, sitronsaft og salt.
  6. Rull smøret til små ruller i matpapir og oppbevar kaldt i kjøleskap eller fryser.
  7. Server smøret sammen med dampet eller grillet brokkoli, toppet med litt ruccolasalat.