Digg tilbehør til pølser

Slik lager du den beste pølsefesten

Pølser med deilig tilbehør.

Pølser er enkel og god grillmat, og med grønt og friskt tilbehør kan du enkelt lage en pølsefest som også slår an hos de voksne. Her er oppskrifter på tilbehør som garantert gir fornøyde gjester.

Det er lett å gå seg fast i gamle pølsevaner, men med noen enkle grep kan du lage skikkelig digge pølser til alle anledninger.

Med Gildes brede utvalg av pølser får du smaken av sommer, både på grillen og til andre oppskrifter. Gå for klassiske pølser eller nyere varianter med smak av paprika, bacon, ost eller chili.

Med pølser fra Gilde imponerer du på grillen både til hverdag og sommerfest. Finn din favoritt i din nærmeste KIWI-butikk.

Her har vi samlet våre beste tips og oppskrifter til den ultimate pølsefesten – alle ingredienser finner du selvsagt i våre KIWI-butikker.

Digge pølser fortjener digg topping

Sett gjerne frem tradisjonelt tilbehør som ketchup, sennep og sprøstekt løk, men vil du virkelig gjøre stas på gjestene kan du by på hjemmelaget tilbehør i tillegg. Prøv en av disse oppskriftene på sommerlig og smakfullt følge til pølsene:

1. Bacon og ostepølse med hurtigsyltet agurk

3 porsjoner

Gildeprior artikkel 1.jpg

Dette trenger du:

Hurtigsyltet agurk:

  • 1 agurk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 liten chili
  • Salt og pepper til smak
  • Saften fra ½ lime
  • Fersk dill til pynt
  • 3 stk. Gilde Hot Dogs Baconpølse eller Ostepølse
  • 3 grove pølsebrød

Slik gjør du:

Hurtigsyltet agurk:

  1. Kutt agurkene i tynne strimler, bruk gjerne mandolin hvis du har, og legg de i en skål.
  2. Finhakk hvitløk og chili, hakk dill og strø det over agurkene sammen med salt og pepper. Hell eddik over og bland godt sammen. Agurkene skal trekke i kjøleskapet i en time.
  3. Press limesaft og strø over dill til pynt, før servering.
  4. Grill pølsene slik du ønsker og anrett i pølsebrød med den hurtigsyltede agurken.

2. Bratwurst av kylling og kalkun med grillet nykål, syltet rødløk og grillede poteter

3 porsjoner

Gildeprior artikkel 3.jpg

Du trenger:

Grillede poteter:

  • 450 g nypoteter, kokefaste
  • 1 ts flaksalt

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 2 dl eddik
  • 2 ss sukker
  • 1 dl vann

Grillet nykål:

  • 1 stk nykål
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper til smak
  • 1 pk. PRIOR Bratwurst av kylling og kalkun

Slik gjør du:

Grillede poteter:

  1. Varm opp grillen. Kok eller damp potetene. De er klare når du enkelt kan føre en gaffel inn i dem. Bruk saltet vann eller strø over salt når du damper dem. Fjern fra varmen og la tørke godt.
  2. Bruk håndflatene eller et glass til å klemme potetene forsiktig, slik at litt av innsiden kommer frem. Ikke klem de helt flate, da faller de fra hverandre.
  3. Grill potene i noen minutter på hver side. Strø gjerne over litt flaksalt før servering.

Syltet rødløk:

  1. Skrell løken, skjær den i to på langs og deretter i tynne skiver.
  2. Kok opp eddik, sukker og vann til sukkeret har smeltet.
  3. Legg i løken og la den avkjøles i syltelaken. Server kald.

Grillet nykål:

  1. Del nykålen i tykke skiver.
  2. Bruk olje for å pensle overflaten. Grill kålen over høy varme i cirka tre minutter på hver side.
  3. Strø over salt og pepper.

Grill pølsene slik du ønsker og server med nykål, syltet rødløk og grillede poteter.

3. Paprika & chilipølse med paprikarelish

3 porsjoner

Gildeprior artikkel 2.jpg

Du trenger:

Paprikarelish:

  • 12 cherrytomater delt i to
  • 1 rød paprika finhakket
  • ¼ rødløk finhakket
  • 4 vårløk finsnittet
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • Saften fra en ½ sitron
  • ½ ts sukker
  • Salt og pepper til smak
  • Pynt med finhakket koriander
  • 1 pk PRIOR Paprika & chilipølse
  • 3 stk Brioche pølsebrød

Slik gjør du:

  1. Del cherrytomater i to og finhakk paprika, rødløk, vårløk og hvitløk.
  2. Bland sammen, tilsett olje og sitronsaft, og smak til med sukker, salt og pepper.
  3. Relishen kan gjerne trekke litt før servering.
  4. Grill pølsene slik du ønsker og topp med paprikarelish.

Flere tips til pølsefesten:

Enkelt er mer enn godt nok

For late dager eller dager der tiden ikke strekker til, er ferdig toppinger et supert alternativ. All jobben er gjort for deg, og du kan nyte en skikkelig digg pølsefest med alle du er glad i. Gjør det enkelt og godt med potetsalat, coleslaw, aioli og digge sauser og crunch fra Sticks-serien.

Grønne toppinger

Det er alltid digg med litt grønt på toppen av pølsene, for litt ekstra smak og variasjon. Hva med for eksempel ruccula, feldsalat eller babyleaf? Urter som koriander eller basilikum er også skikkelig godt på pølse.

Klassiske toppinger

Det er en grunn til at sennep, ketchup og sprøstekt løk alltid er en selvskreven gjest på enhver pølsefest. Det er alltid gøy å teste nye ting, men disse er klassikere av en grunn, og bør være med på ethvert pølsebord.