
Tilbehøret som gjør grillpølsene enda bedre
Piff opp grillpølsene med enkelt tilbehør. Her er syv enkle oppskrifter, og våre favorittkombinasjoner, du bør prøve.
Enten du foretrekker de klassiske grillpølsene eller om det er håndverkspølsene som havner i handlekurven, gjør spennende tilbehør grillmåltidet komplett!
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!
Er du klar for å teste noe nytt på pølsene? Her er syv enkle oppskrifter til inspirasjon. Her er det kun kreativiteten som setter grenser. Smak dere frem og finn deres favorittkombo på pølsa.
Mangosalsa
4 porsjoner

Du trenger:
- 1 mango
- 1 avokado
- ½ rødløk
- ½ fersk chili
- 1 lime, saften
- Koriander
- Salt
- Pepper
Slik gjør du:
- Finhakk mango, avokado, rødløk, chili og koriander.
- Rør sammen og tilsett limesaft. Smak til med salt og pepper.
Syltet rødløk
4 porsjoner

Du trenger:
- 2 rødløk
- ½ dl hvitvinseddik (ev. eplecidereddik)
- 1,5 dl sukker
- 1,5 dl vann
Slik gjør du:
- Skrell rødløkene og skjær dem i to, deretter i tynne skiver. Legg dem i en skål.
- Kok opp eddik, sukker og vann. Når sukkeret har løst seg opp, heller du laken over løken, og lar den stå i 30 minutter før servering.
Pesto
4 porsjoner

Du trenger:
- 2 ss pinjekjerner
- 1 potte frisk basilikum
- 50 g Grana Padano
- 1 fedd hvitløk
- ½-1 sitron
- ½-1 dl olivenolje
- ½ ts flaksalt
- ½ ts nykvernet pepper
Slik gjør du:
- Rist pinjekjernene gylne i en tørr stekepanne på middels varme.
- Legg dem i en foodprosessor sammen med basilikumblader, revet Grana Padano og hvitløk. Tilsett saften av ½ sitron og ½ dl olivenolje, og kjør det til en jevn masse. Krydre med salt og pepper.
- Tilsett mer olje dersom du ønsker en tynnere pesto, og smak til med salt og pepper, eventuelt mer sitron dersom den trenger mer syrlighet.
Tomatsalsa
4 porsjoner

Du trenger:
- 4 tomater
- ½ rødløk
- 1 håndfull basilikum
- 1 ss olivenolje
- 1 ts havsalt
- ½ ts nykvernet pepper
Slik gjør du:
- Finhakk tomat, rødløk og urter.
- Rør inn olivenolje og smak til med salt og pepper.
Aioli
4 porsjoner

Du trenger:
- 2 eggeplommer, romtempererte
- 1 dl olivenolje
- 2,5 dl rapsolje
- 3 ss sitronsaft
- 2 fedd hvitløk
- Flaksalt
Slik gjør du:
- Pisk sammen eggeplommene.
- Tilsett oljen i en veldig tynn stråle mens du pisker konstant. Blandingen skal tykne og bli jevn. Når du har tilsatt halvparten av oljen, kan du tilsette resten litt hurtigere.
- Pisk inn sitronsaft og finrevet hvitløk, og smak til med salt.
Hurtigsyltet Chili
4 porsjoner

Du trenger:
- 2 røde chili
- 2 ss sukker
- 3 ss kokende vann
- 1 ss eplecidereddik
Slik gjør du:
- Skjær chiliene i skiver (fjern frøene dersom du ikke ønsker for mye styrke).
- Rør ut sukkeret i kokende vann i en liten skål, og tilsett eddik og chiliene.
- La dem godgjøre seg mens du griller.
Hurtigsyltet agurksalat
4 porsjoner

Du trenger:
- 1 agurk
- 1 fedd hvitløk
- 3-4 ss eplecidereddik
- 1 liten chili
- Salt og pepper til smak
- Saften fra ½ lime
- Fersk dill til pynt
Slik gjør du:
- Kutt agurkene i tynne strimler eller skiver, bruk gjerne mandolin hvis du har, og legg dem i en skål.
- Finhakk hvitløk og chili, hakk dill og strø det over agurkene sammen med salt og pepper. Hell eddik over og bland godt sammen. Agurkene skal trekke i kjøleskapet i en time.
- Press limesaft og strø over dill til pynt før servering. Grill pølsene slik du ønsker, og anrett i pølsebrød med den hurtigsyltede agurken.