Inviter til pølser med internasjonal vri

Slik lager du rask og digg kampmat til fotballfesten

Pølse på tallerken med tilbehør

Skal du invitere vennegjengen til å se fotball-EM i sommer? Server pølser med godt tilbehør, så kan du bruke tiden på kampen istedenfor på kjøkkenet.

Mange har lenge gledet seg til sommerens store fotballmesterskap. Det er en god anledning til å samle gode venner og servere digg mat, i forkant eller underveis. Da er det perfekt å ty til pølser; de er raske å tilberede og kan varieres i det uendelige med godt tilbehør.

Spark i gang fotballfesten med en skikkelig god ventepølse

ventepølse (1).jpeg

Ingen grillfest uten ventepølse! Vil du ha litt ekstra smak mens du venter, kan du grille spesialpølser. For eksempel Pølsemakerens Beste Siliana og Ost, en smaksrik, grovkvernet spesialpølse med biter av Siliana Salami fra Gilde og Jarlsberg. Her er noen enkle steg for å sikre at spesialpølsene holder seg saftige og gode på grillen:

  1. Prikk pølsene med en tannpirker eller gaffel: Spesialpølser bør prikkes på begge sider før grillingen. Store snitt i pølsene gjør at saften renner ut og pølsene blir tørre. Ved å prikke pølsene unngår du at de sprekker, samtidig som du beholder saftigheten og den gode smaken.

  2. Ha to grillsoner: Å dele opp grillen i to soner gir deg fleksibiliteten til å grille perfekt på to forskjellige temperaturer. Start med direkte varme for å raskt få en fin grillskorpe på pølsene. Deretter kan du flytte dem til den indirekte sonen for en jevnere og mer skånsom grilling.

  3. Legg på lokk: For å skape en ovnseffekt for indirekte grilling bør du lukke grillen. Da sirkulerer luften rundt pølsene slik at de blir jevnt tilberedt. Etter noen minutter er de gylne og ferdig grillet.

Tips! Hvis du vil ha helt perfekte pølser kan du også bruke steketermometer. Den ideelle kjernetemperaturen for en pølse på grillen er 72 grader.

ventepølse-(2).jpg
Prøv også Pølsemakerens Beste Chili og Ost fra Gilde.

En internasjonal smaksopplevelse

Vil du gjøre litt ekstra ut av fotballfesten, kan du servere pølser med tilbehør fra landene som spiller. Her er forslag til enkelt tilbehør som gir pølsene en internasjonal vri:

Pølsefest-inspirasjon.png

Grillpølse med tyrkisk tilbehør:

Server pølsene med kål, kremost og chilisaus. Dette gir en spennende og krydret smak. Oppskriften finner du her.

Grillpølse med fransk tilbehør:

Nyt pølsen i en baguette med egg og hollandaise. En mild, men smaksrik kombinasjon. Se hele oppskriften her. 

Grillpølser med ungarsk tilbehør:

Topp pølsene med paprika, rømme, rødløk og chili for en rik og aromatisk smak. Oppskriften finner du her. 

Grillpølse med polsk tilbehør:

Server pølsene med rødkål, poteter og sennep. Dette gir en kraftig og god pølserett. Se hele fremgangsmåten her.