Tilbehør til grillmaten

Tilbehørssalatene som passer perfekt til grillmaten

Enten du er en mester på grillen eller bare elsker smaken av grillet mat, er tilbehøret avgjørende. Her er våre fem beste tips til tilbehørssalater som passer perfekt til alt fra saftige biffer til sprø grønnsaker.

1. Delikat potetsalat med vårløk og persille

Denne potetsalaten er laget med ferske poteter, sprø vårløk og persille som gir en frisk og smakfull opplevelse. Den kremete konsistensen gjør den til den perfekte følgesvenn til både kjøtt og fisk fra grillen.

Delikat potetsalat og rekesalat

2. Rekesalat - perfekt til pølsene

Den kremede konsistensen og gode smaken av reker gir pølsene en ekstra saftig og smakfull twist på grillmaten, og kanskje spesielt pølsene. Den raskeste veien til dette tilbehøret er ferdig rekesalat fra Mills. Har du reker til overs og heller vil lage den selv, kan du ganske enkelt gjøre det også. 

Du trenger: 

0.5 dl Mills Ekte Majones

0.5 dl lettrømme

1 ss fersk dill

0.5 ts sitronsaft

0.25 ts pepper

500 gram reker med skall

Slik gjør du: 

  1. Rør sammen Mills Ekte Majones, lettrømme og finhakket dill. Smak til dressingen med sitronsaft og pepper.
  2. Rens rekene og vend dem inn i dressingen. 
Klassisk rekesalat
Foto: Mills

3. Pastasalat med urter

Lag en kremet pastasalat ved å blande Mills Ekte Majones med kokt pasta, grønnsaker og urter. Denne salaten er perfekt som tilbehør til grillmat og gir en fyldig og smakfull opplevelse. Bruk sesongens friske grønnsaker for å få en ekstra frisk smak.

4. Brokkolisalat med eple og bacon

Brokkolisalat
Foto: Mills

En frisk brokkolisalat med Mills Lett Majones, brokkoli, baconbiter, rødløk og rosiner gir en spennende smakskombinasjon. Dette er et friskt og smakfullt alternativ som passer godt til både kjøtt og fisk.

Du trenger: 

200 gram bacon

1 stk brokkoli

1 stk eple

50 gram hasselnøtter

50 gram rosiner 

1 pose Mills Lett Majones

1 ts sukker

2 ss eplesidereddik

Slik gjør du:

  1. Stek bacon på medium varme i stekepanne, til det er godt stekt. Legg det ferdigstekte baconet på kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig stekefett. Dette gjør at det holder seg sprøtt.
  2. Fjern stilken på brokkolien og del den i små buketter. Fjern kjernen på eplet og del det i små terninger.
  3. Rist hasselnøttene lett i en varm, tørr panne og grovhakk.
  4. Rør sammen Mills Lett Majones, sukker og eddik. Vend brokkolibiter, epleterninger, grovhakkede hasselnøtter og rosiner inn i dressingen.
  5. Dryss sprøstekt bacon over salaten og server.

5. Varier med ulike dressinger

Har du majones i kjøleskapet er det enkelt å lage smakfulle og kremede dressinger som du kan variere på smak. Her er tre forslag:

Avokado- og limemajones

Avokado_og_limemajones.
Foto: Mills

Most avokado blandet med Mills Majo og limesaft gir en frisk og fyldig dressing, perfekt til en sommerlig burger. Prøv den også til burger krydret med tacokrydder​.

Pestomajones 

Pestomajones_hjemmelaget
Foto: Mills

Bland sammen Mills Majo, grønn pesto, sitronsaft og finhakket basilikum for en smakfull majones som passer perfekt på burgere, sandwicher eller som dipp til pommes frites og potetbåter​​.

Chilimajones

Chilimajones
Foto: Mills

En krydret variant laget ved å blande Mills Majo med sriracha chilisaus og finhakket chili. Denne majonesen gir et ekstra kick til burgeren eller grillspydet​​.