Enkle høstmiddager

Tre enkle alt-i-ett-gryter du kan lage på hytta

De tre alt-i-ett grytene, bolognese med karbonadedeig, pølsegryte og gryte med kylling og bacon.

Er det begrenset med kokebluss på hytta? Eller vil du kanskje spare litt oppvask? Her er tre enkle alt-i-ett-gryter som passer perfekt når du vil ha noe godt og enkelt.

Unngå for mye oppvask, og få mer tid med familie og venner når du er på hytta. Her har du tre smakfulle oppskrifter som lages som “alt-i-ett-gryte”. Og i tider med høye strømpriser er dette også oppskrifter du fint kan ha glede av hjemme, siden du bare bruker en kokeplate og gjør oppvasken mindre.

Med alt-i-ett-oppskrifter kan du diske opp velsmakende retter. Velg mellom bolognese med karbonadedeig, kremet pølsegryte eller kyllinggryte med bacon. Vi har laget er tre gode retter som smaker like godt foran peisen på hytta som på kjøkkenbordet hjemme.

Alt-i-ett bolognese med karbonadedeig

4 porsjoner 

KIWI-GILDE-BAMA-IG karusell_2.jpg

Du trenger:

  • 1 gul løk
  • 1 gulrot 
  • 1 selleristang 
  • 400 g Gilde karbonadedeig 
  • Olje til steking
  • 5 dl kjøttbuljong 
  • 500 g ferdig pastasaus 
  • 400 g spagetti
  • Frisk basilikum og grana padano til pynt
  • Smak til med salt og pepper 

Slik gjør du: 

  1. Kutt løk, gulrot og selleri i små biter. 
  2. Stek karbonadedeig med litt olje i en tykkbunnet kjele. 
  3. Tilsett grønnsakene når karbonadedeigen er brunet, og stek til løken er gyllen. 
  4. Hell pastasausen og buljongen i gryta, smak til med salt og pepper.
  5. Rør inn den ukokte pastaen og la det koke i cirka 10 minutter. 
  6. Server gjerne med frisk basilikum og revet grana padano. 

Alt-i-ett kremet pølsegryte

4 porsjoner

KIWI-GILDE-BAMA-artikkel_2.jpg

Du trenger: 

  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 10 cherrytomater
  • 1 pakke Gilde Go´ & Magrere grillpølse
  • 5 dl grønnsaksbuljong 
  • 500 g ferdig pastasaus 
  • 400 g pasta penne
  • 100 g revet ost
  • 1,5 dl lett creme fraiche 
  • Kruspersille til pynt
  • Smak til med salt og pepper

Slik gjør du: 

  1. Finhakk løk og hvitløk, og kutt cherrytomatene og pølsene i mindre biter. 
  2. Stek løk og hvitløk i litt olje i en tykkbunnet kjele, til løken er gyllen. 
  3. Tilsett pølsebitene, cherrytomatene, grønnsaksbuljong, pastasaus og pasta i kjelen, kok opp og la det småkoke under lokk i cirka 15 minutter. Rør fra tid til annen, slik at det ikke setter seg fast. 
  4. Når pastaen og brokkolien er ferdig kokt, tilsett revet ost og creme fraiche og kok opp igjen. 
  5. Server med frisk kruspersille, cherrytomater om du har noen til overs og salt og pepper. 

Alt-i-ett-gryte med kylling og bacon

4 porsjoner

KIWI-GILDE-BAMA-artikkel_3.jpg

Du trenger:

  • 300 g sjampinjong
  • 140 g Go’ & Magrere bacon
  • 1 ss olje til steking
  • 3 stk. kyllingfilet
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl lett matfløte
  • 2 dl kyllingbuljong
  • 125 g kremost med urter
  • 1,5 ts sterk sennep 
  • 0,5 ts soyasaus 
  • 2 stilker timian
  • 0,5 ts pepper 
  • 1 brokkoli
  • 0,5 grønt eple

Slik gjør du: 

  1. Kutt champignon i skiver, finhakk løk og hvitløk, og kutt bacon, brokkoli og eple i biter.
  2. Stek sopp i en tørr og tykkbunnet kjele til den begynner å svette, legg soppen i en skål. Stek baconet i samme kjele til det er brunt, og legg sammen med soppen. Brun så kyllingbitene i samme kjele, og legg i skålen. 
  3. Ha oljen i kjelen og surr løk og hvitløk til løken er gyllen. 
  4. Ha kjøttet, soppen og brokkoli i gryta, hell over kremfløte og kyllingbuljong, og rør inn kremost, soyasaus, sennep og pepper. Legg stilkene med timian i gryta. 
  5. Gryta skal småkoke i cirka 5 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Rør jevnlig. 
  6. Rør inn eplebitene rett før servering, og server gjerne med fullkornsris eller poteter.