9 godbiter du kan gi til hunden i julen

Vil du at hunden din skal kose seg litt ekstra i julen, men er usikker på hva slags godbiter du kan gi? Her er ni alternativer du kan ty til med god samvittighet.

For mange er hunden et fullverdig familiemedlem, som selvfølgelig skal få ta del i julekosen med alt det innebærer. Mat og snacks er en viktig del av det å kose seg i høytiden, og hundesnacks er et viktig verktøy som belønning ved trening, og for å styrke båndet mellom deg og hunden din.

Har du ikke funnet hundens favorittsnacks ennå, eller er usikker på hva du kan gi av godbiter som ikke er for usunt? Her får du noen tips til hva du trygt kan gi hunden din med god samvittighet for en ekstra koselig juletid:

  1. Kokt magert kjøtt

Rent, kokt kyllingbryst uten olje eller krydder er et godt alternativ til hundesnacks. Ikke minst synes hunden det er godt, men det er også skånsomt for de fleste mager. Kutt kyllingen i små biter på størrelse med neglen på lillefingeren. Unngå bearbeidet kjøtt som har tilsatt salt.

  1. Laks

Laks er et annet alternativ, som i likhet med kylling er en god kilde til protein. Laks inneholder også omega 3 som gir en fin og blank pels. Pass på at laksen er gjennomkokt. Laks bør gis i små mengder, da det har et høyere fettinnhold enn for eksempel kylling.

  1. Hjemmelaget peanøttsmør til hund

Hunder tåler ikke nøtter, men visste du at peanøtter er en belgfrukt? Hunder liker både peanøtter og peanøttsmør. Kjøp usaltede peanøtter og lag ditt eget peanøttsmør som hunden kan kose seg ekstra med nå i julen. Smøret lager du ved å kjøre peanøttene i en hurtigmikser i et par minutter. Peanøttsmør inneholder mange kalorier, så det er en godbit til spesielle høytider.

Husk å aldri gi hunden peanøttsmør som inneholder salt, sukker eller kunstige søtningsmidler, og vær oppmerksom på at hunder kan, i likhet med mennesker, være allergiske mot peanøtter.

  1. Bruk grønnsaker som hundesnacks

Grønnsaker er topp som sunn hundesnacks. Noen grønnsaker egner seg godt å gi rå, mens andre bør kokes eller dampes. Du kan gi alt fra agurk, gulrøtter og salat til kokt eller dampet potet, søtpotet og brokkoli. For å unngå at hunden sluker for store biter av gangen og eventuelt setter det i halsen, bør du rive eller skjære opp grønnsakene i små biter.

Hund spiser banan

  1. Søtt og godt med eplebiter

Eplebiter er en smakfull hundesnack som hunden din kan kose seg med i desember. Eplene bør deles opp i små biter, og gis i moderate mengder som kos på grunn av sukkerinnholdet. Pass på å få ut alle frøene, da frøene inneholder en liten mengde cyanid. Gi heller aldri hunden eplekjerner.

  1. Kan hunder spise banan?

Frukt er en perfekt juledessert til hunden. I tillegg til eple er blant annet banan, jordbær, blåbær, mango og pære noe hunden din vil elske. Frukt og bær er søtt og godt, og er like bra som hundesnacks i juletider som på sommeren. Det inneholder masse vitaminer og mineraler som er bra for hunden din, men husk at frukt og bær også har et høyt sukkerinnhold. Gi derfor frukt, som banan, i moderate mengder.

  1. Purina Adventuros hundegodbiter

Julen er en hektisk tid. Har du ikke tid til å lage hjemmelaget hundesnacks er Purina Adventuros hundegodbiter et godt alternativ. Det er godbiter av høy kvalitet som du kan gi hunden din med god samvittighet. De kommer i to fristende smaker, er uten kunstige fargestoffer og har lavt fettinnhold.

Hundefôr
Disse produktene fra Purina finner du i alle KIWIs butikker.
  1. Tørrfôr som belønning til overvektige hunder

Er hunden din overvektig, eller har en spesiell diett på grunn av andre helseutfordringer, er det ingenting i veien for å bruke tørrfôr som et sunnere alternativ til hundesnacks. Du kan også blande inn små biter med for eksempel magert kjøtt og epler med tørrfôret.

  1. Godbit til valp

Har du valp? Valpens eget fôr er bra nok for kos og læring. Hundesnacks har en annen sammensetning enn spesialtilpasset valpefôr og valpens fordøyelsesorganer er sårbare.

Introdusere nye matvarer for hunden

Husk å alltid gå forsiktig frem når du introduserer noe nytt i kosten. Om hunden din er overfølsom for noe er ikke godt å vite på forhånd, og selv om hunden din normalt ikke er overfølsom, kan nye matvarer medføre mageproblemer.

Har hunden din noen sykdommer eller allergier bør du snakke med veterinæren din før du gir den noe nytt.

Purina samarbeider med Dyrebeskyttelsen

Etter pandemien har flere og flere kjæledyr blitt sendt til allerede fulle omplasseringssentre. Purina samarbeider med Dyrebeskyttelsen og donerer måltider til hjemløse dyr. De har også ulike kampanjer gjennom året slik at du som er glad i dyr kan hjelpe.

I 2023 har Purina satt som mål å donere 1 million porsjoner dyremat i Norden.

Vil du bidra? Ta et bilde av deg selv med ditt kjæledyr og del på Purinas Facebook-side, ett bilde gir én porsjon til hjemløse dyr.