Visste du at du får kjøpt norsk kvalitetsfôr til hund og katt hos KIWI?

Et bredt utvalg til både hund og katt fra Fauna.

Fauna er et kvalitetsfôr for hunder og katter med gode råvarer som kan kjøpes i din lokale KIWI-butikk. Det er laget med kjærlighet og respekt for de firbente, naturen og råvarene.

Kun det beste er godt nok for våre firbente venner, og ingenting overlates til tilfeldighetene når fôret som passer best til din hund eller katt skal utvikles. Et godt fôr er både tilpasset dyrets størrelse, alder og aktivitetsnivå.  

Tilpasset dyrets behov  

– Faunas produkter er laget med utgangspunkt i dyrenes ulike behov. De er satt sammen av nøye utvalgte råvarer for å møte alle de forskjellige ernæringsbehovene hunder og katter har, forteller kategoriansvarlig Stian Mjønes Svensson i Unil, som produserer det nye norske dyrefôret. 

For hunder er det viktig at fôret er tilpasset alder og aktivitetsnivå, og små hunder og valper trenger også et fôr som er tilpasset anatomi og energinivå.

– Fauna har derfor et variert tørrfôrsortiment som er tilpasset både liten hund, aktiv hund og voksen hund. Til katter har vi utviklet to typer tørrfôr, tilpasset kattunge og voksen katt, sier han.

Kresne typer som endelig har funnet veien til matskålen

Etter mye om og men har den fire år gamle Popsy, en Podenco Andaluz, funnet et fôr hun er godt fornøyd med, kan matmor Sandra fortelle:

– Popsy har vært utrolig kresen, men etter fem måneder med Fauna er hun fortsatt ikke lei og spiser alle måltider, så det er lett å se at hun liker det. Pelsen er blank, det er mindre røyting og avføringen er alltid fin.

Fra venstre: den tre år gamle Border collien Ollie og fire år gamle Popsy, en Podenco Andaluz, er begge to veldig fornøyde med sitt nye fôr. Enkelte av de avbildede produktene finnes kun i utvalgte butikker.

Fornøyde kamerater

Matmor til Ollie og Abby, Rebekka, sier at hennes to hunder har spist Fauna siden februar i år og at de har testet mange forskjellige typer tidligere:

Vi har fôret mye forskjellig siden Ollie er vanskelig i matveien. Så alt fra våt, tørr og rå mat. Men Fauna er maten som falt i smak, sier Rebekka.

Gode og næringsrike råvarer

Fra venstre Popsy, Abby og Ollie.  Enkelte av de avbildede produktene finnes kun i utvalgte butikker.Under utviklingen av fôret har man kombinert ingredienser som gir bra ernæring og fordøyelse, balanse i næringsstoffene og god smak.

– Våtfôret til Fauna er utviklet med basis i råvarer som norsk laks, kylling fra små, lokale bønder i Spania og tunfisk fra Stillehavet, sier Stian Mjønes Svensson. 

Tunfisken som brukes i fôret er av arten «skipjack». Det er en art som lever i store mengder og er ikke en overfisket bestand. Du kan lese mer om tunfisk her.

Fauna er laget med ditt dyr i fokus. Derfor er råvarene nøye utvalgt av eksperter og folk med lang erfaring og omtanke for våre firbente venner.

Trygghet er viktig

Ambasadør Zorro i skogen.  Enkelte av de avbildede produktene finnes kun i utvalgte butikker.

Selv om mange ofte vegrer seg for å kjøpe hunde- og kattemat i matbutikken, er det liten grunn til dette, så lenge dyret ditt ikke har spesielle behov.

Naturlige råvarer

– Har du en frisk hund eller katt uten spesielle behov, vil du fint kunne kjøpe hundefôr i samme butikk som du kjøper mat til resten av familien, sier professor Øystein Ahlstrøm ved institutt for husdyrvitenskap ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet.

Denne trygghetsfølelsen er også viktig for produsenten av Fauna dyremat.

– Vi vil at du skal kunne føle deg trygg på at kvaliteten er god når du kjøper maten til kjæledyret i matbutikken. Akkurat som maten du kjøper mat til familiens øvrige medlemmer, sier Stian Mjønes Svensson.