KIWIs store barberingsguide

Dette er forskjellen på barberblader og slik bruker du dem riktig

Det finnes mange barberhøvler og -blader å velge mellom også for damer, og det er mer enn fargen på emballasjen som skiller dem fra hverandre.

Å bruke barberhøvel som hårfjerningsmetode er både praktisk, kjapt og effektivt. Men får du noen ganger nupper og rød hud er det viktig å både velge riktig type barberblad og tidspunkt for barbering.

Et godt tips er å barbere seg i dusjen, noe mange synes er praktisk. Men visste du at det også har betydning når i løpet av dusjen du barberer deg? Det beste er nemlig å vente til du nesten er ferdig. Dampen og det varme vannet vil mykgjøre hårene og åpne porene, noe som gir deg en mer skånsom barbering.

Dame barberer leggen i dusjen

Barberhøvler for sensitiv hud

Når du skal velge barberhøvel er det første du kan sjekke er antall blader. I utgangspunktet vil flere blader bety tettere barbering, fordi det neste bladet fortsetter arbeidet der det forrige slapp. Med en høvel med tre eller fem blader, vil du være sikret et godt resultat. 

Den største forskjellen på tre blader og fem blader er at du får en tettere barbering med sistnevnte. Det vil altså si at om du har mye hårvekst kan det være lurt å velge en barberhøvel med flere blader. Om du har ekstra sensitiv hud vil det være mer skånsomt for huden med en barberhøvel med fem blader. Mange barberblader betyr at barberingen er unnagjort med færre drag over huden, og fordi du ikke trenger å dra høvelen over samme sted gang på gang, reduserer du risikoen for irritert hud

Kontroller også om bladene har innebygd gele og fuktighetsbevarende stripe. Hvis det ikke er gele på selve høvelen, er det smart å bruke barbergele eller -skum ved barbering. Da unngår du at huden din blir rød og nuppete. 

I alle KIWI-butikker kan du velge mellom flere forskjellige barberprodukter fra det verdensledende merket Gillette Venus for kvinner og Gillette for menn. Her ser du noen av barberhøvlene og barberbladene for kvinner du finner i din nærmeste KIWI-butikk:

Gillette Venus Smooth Sensitive

En perfekt høvel for deg med sensitiv hud.
En perfekt høvel til deg med sensitiv hud.

Denne barberhøvelen har tre blader og fuktighetsgivende bånd med planteoljer som gir en glatt og behagelig barbering. Det avrundede hodet gir økt bevegelighet og gjør det mulig å komme til på områder der det er vanskelig å barbere. Gillette Venus Smooth Sensitive passer også til deg med sensitiv hud.

Venus Comfort Glide Breeze

Høvelen har en gel-applikatorer som gir fuktighetsgivende body butter under barberingen.
Høvelen har en gel-applikatorer som gir fuktighetsgivende body butter under barberingen.

Er du en av dem som helst vil slippe å bruke barberskum? Da er dette barberbladene for deg. De har innebygde gel-applikatorer som gir fuktighetsgivende body butter under barberingen. Dette gjør at høvelen glir lett over huden, gir økt komfort og en generelt god barberingsopplevelse. Resultatet er en glattere barbering.

Gillette Venus Extra Smooth Sensitive

Ex_Smooth_Sens_Blad.png

Denne barberhøvelen passer til deg med sensitiv hud, som ønsker en ekstra tett barbering. Den har fem diamantlignende og ekstra tynne belagte barberblader som glir lett over huden. En innebygget skumstripe frigir en perfekt dose beskyttelse under barberingen. I tillegg har Gillette Venus Extra Smooth Sensitive fuktighetsgivende bånd beskytter mot rifter og kutt.