KIWIs store barberingsguide

Så ofte bør du skifte barberblad

Når du kjøper deg en barberhøvel, leveres den gjerne med noen ekstra barberblader. Men hvor ofte skal bladene egentlig skiftes?

De nye barberbladene er sylskarpe når du kjøper dem, men bruker du dem ofte, blir de raskt sløvere. Dette kan du blant annet merke ved at beina føles mindre glatte etter en omgang med høvelen eller at du oftere får kutt og nupper. 

– Hvor lenge hvert blad kan brukes avhenger både av hårteksturen din og hvor ofte du barberer deg. Ønsker du deg optimale resultater, bør du imidlertid gjøre det til en regel at du bytter dem ut etter fem til ti barberinger, sier Adam Bouilding hos Gillette. 

Også flere andre kilder anbefaler så hyppig utbytting av barberbladene, mens Lommelegen.no tidligere har uttalt at det bør skje minst én gang i måneden.

Stor barberingsguide: 

Her fem gode tips for en vellykket barbering: 

1. Tilfør nok fuktighet

Begynn barberingen med en god dusj eller et bad. Dette bidrar til å myke opp huden og legger til rette for en tett og behagelig barbering.  

2. Bruk barbergele

Mens du er i dusjen, bør du bruke en god barbergele. Dette hjelper vannet med å holde seg i håret og sørger for at bladene glir lett gjennom huden. Ved å bruke barbergele reduserer du også risikoen for å få nupper og kutt etter barberingen.  

3. Barbere riktig vei

Når du har påført barbergele, begynner du å barbere med lette drag. Hvilken retning du skal føre høvelen, avhenger av hvilken kroppsdel du barberer. Barber beina fra ankelen og opp, og under armene kan du barbere litt i alle retninger. I bikiniområdet begynner du å barbere i vekstretningen til hårene og tar deretter en ny runde mot vekstretningen. 

4. Ta vare på barberbladene dine

Hvis du vil ha barberbladene dine så lenge som mulig, er det viktig å stelle pent med dem. Bruk barberskum eller -gele hvis du ikke har en høvel med innebygd gele, og skyll bladene godt etter hvert drag. Etter barberingen renser du høvelen skikkelig og lar den lufttørke før du legger den på et tørt sted for å unngå rust. 

5. En god avslutning

Etter hårfjerningen skyller du huden godt før du klapper den tørr med et håndkle. Unngå å gni da dette kan irritere. Til slutt påfører du litt god fuktighetskrem for å holde huden fuktig, sunn og myk.