Slik renser du oppvaskmaskinen

Rens av oppvaskemaskin

En ren oppvaskmaskin gir bedre resultater. Men hvor ofte trenger du å rense den, og hvordan går du frem? Svarene får du her.

Oppvaskmaskin er redningen i mange hjem, spesielt i en travel hverdag. Men det er lett å glemme at oppvaskmaskinen også trenger pleie. Her kan du lese hvorfor det er viktig å sørge for at maskinen blir renset med jevne mellomrom - og hvordan du gjør det på riktig måte. 

Lurer du på hvor ofte du bør rense oppvaskmaskinen? Du bør rengjøre den en gang i måneden for å unngå at:

  • det oppstår vond lukt i maskinen
  • fett og kalk tetter rørene på maskinen
  • maskinen ikke klarer å oppnå riktig temperatur
  • maskinen skyller dårligere

Slik sørger du for at oppvaskmaskinen fungerer optimalt

I mange hjem brukes oppvaskmaskinen flere ganger i uka, kanskje daglig. Over tid vil fett og matrester feste seg i kriker og kroker av oppvaskmaskinen hvor det er vanskelig å komme til. Men bruker du riktige produkter til vask, rens og skyll vil du oppleve at maskinen både vasker renere og fungerer bedre over tid. Dette bør du passe på: 

1. Plasser oppvasken riktig 

Jo tettere ting ligger, jo vanskeligere blir det for vannet og såpen å komme til. Sørg for at buede overflater ligger riktig vei, så slipper du å måtte tømme oppvaskvann ut av skålene når maskinen er ferdig. Oppvaskmaskiner har også rom til ulike typer servise og redskaper, så legg ting der de er ment til å ligge. 

2. Sjekk filteret

Alle oppvaskmaskiner har et filter i bunnen, der matrester og andre fremmedlegemer kan samle seg. Det er heldigvis ikke vanskelig å rengjøre: Ta ut filteret og fjern rester av mat og andre ting, og vask dem i varmt vann med en oppvaskbørste. Sett dem på plass i oppvaskmaskinen og kjør et langt program, fortrinnsvis med oppvaskmaskinrens.

3. Bruk maskinrens mens du vasker

En god rens til oppvaskmaskinen er noe alle burde ha i hus. Finish In-Wash maskinrens inneholder en kraftig avfettingsformel, som fjerner fett og smuss fra maskinen, inkludert i filteret og spylearmen. Bruk en tablett en gang i måneden, sammen med vanlig oppvaskmiddel, så kan du fylle maskinen og vaske på vanlig måte. Slik sparer du både energi og vann.

4. Bruk et godt oppvaskmiddel

Hvilket oppvaskmiddel du bruker i det daglige har også noe å si. Med Finish Ultimate All in 1 får maskinen en grundig rengjøring, og innholdet i maskinen får en krystallklar glans. Med Finish Ultimate kan du i tillegg la oppvasken stå ute i 48 timer og likevel stole på at både tallerkener, ildfaste former og bestikk vil bli skinnende rent, selv når det settes inn med fastbrente eller stivnede flekker. De gjør også at du kun trenger å skrape av matrester, selve skyllingen tar nemlig oppvasktablettene seg av. Da sparer du både tid, penger og miljøet. 

5. Bruk glansemiddel 

Visste du at når du bruker glansemiddel, tørker oppvasken raskere? I tillegg til at oppvasken får en fin glans, sparer du tid. Finish Rinse and Shine glansemiddel lager en beskyttelsesbarriere mellom matrestene og oppvasken, slik at du slipper vannflekker på oppvasken og i maskinen. Glansemiddelet skyller selvsagt også bort matrester og fettflekker, og gir deg et skinnende resultat. 

FinishUltimate.jpg
Finish Rinse and Shine glansemiddel, Finish Ultimate All in 1 oppvaskmiddel og Finish In-Wash maskinrens finner du i alle KIWI-butikker.