Slik vasker du grillen

Trenger grillen en vask? Med de rette produktene blir grillen din så god som ny. Bare følg denne enkle guiden til vask av grill.

Den høye varmen gjør at grillen sjelden er uhygienisk selv om den ser skitten ut. Men selv om sot og innbrent fett kanskje ikke er farlig, kan det være uappetittlig å ta i bruk en skitten grill. Du kan få bort mye med børste og skrape, men for et skikkelig rent resultat uten å bruke mye tid og krefter trenger du Jif Ovn og Grill og Lotus Torky. Jif Universal er super til å vaske utsiden av grillen med til slutt.

Slik går du frem

1. Start med å brenne av grillen, vent til den er kald og børst av med en børste tilpasset grillen (det er forskjell på om risten er emaljert, av støpejern eller rustfritt stål). Koble så av gassen hvis det er en gassgrill.

2. Ta på gummihansker, og fjern gammelt kull og aske fra grillen.

vaske grill.jpg

3. Fjern grillristen og sett den på et underlag som tåler vaskemidler. Unngå å sette den på underlag av tre, lakkerte emaljer og andre sarte overflater. Spray den med Jif Ovn og Grill, denne er laget for å løse opp selv de vanskeligste fettflekkene uten å danne ubehagelige avgasser.

4. La grillristene være dynket i Jif Ovn og Grill i 15 til 60 minutter, avhengig av hvor skitten grillen er. Bruk en gammel oppvaskbørste eller tannbørste til å fjerne fastbrente rester om nødvendig.

vask av grill med torky.png
Siden Lotus Torky er sterkt og ikke loer eller går i oppløsning i kontakt med vann eller rengjøringsmidler, egner det seg spesielt godt til rengjøring av grillen.

5. Bruk Lotus Torky tørkerull til å tørke grillen ren og skyll godt av med vann etterpå.

6. Tørk av utsiden av grillen med vann, Jif Universal og Lotus Torky tørkerull.

Grillvask-kopi.png
Med Lotus Torky, Jif Ovn og Grill og Jif Universal får du en skinnende ren grill, både på innsiden og utsiden.

7. Nå er grillen klar for en ny sesong. God grilling!