Vårrengjøring gjort enkelt med ekspertens beste tips

Vindusvask, vårrengjøring.

Når vårsola titter frem, kommer også støv, flekker og skitt bedre til syne. Da er det fristende å ta en skikkelig vårrengjøring. Her får du rengjøringsekspertens smarteste tips.

Ønsk vårsolen velkommen med et skinnende rent hjem. Med ordentlig rengjøring og riktig utstyr dukker det ikke opp noen skitne overraskelser når vårlyset flommer inn i hjemmet. Og det finnes en duo som hjelper deg med å få vårrengjøringen overstått raskt og enkelt, nemlig spray fra Jif og mikrofiberklut.  

I et hjem er det enkelte områder som er mer utsatt enn andre, som glass og horisontale overflater. Der er det fort gjort at det samles opp en del fingermerker og fettflekker. Jif Universal spray er spesialdesignet for å virke utmerket i møte med glass, rustfritt stål eller andre blanke overflater som trenger et sveip eller to.   

rengjøringsekspert Simen.jpg
Rengjøringsekspert i Orkla, Simen Tronsaune.

Vinduer har gjerne fått gjennomgå i vinterhalvåret, og sola har lett for å avsløre skitne og skjoldete vindusflater som trenger en grundig vask. Likevel trenger ikke vindusvasken å være så krevende som du frykter. Rengjøringsekspert i Orkla, Simen Tronsaune forteller hvordan du kan gjøre jobben på 1-2-3. 

Vindusvask på 1-2-3: 
1. Spray Jif Universal på vinduet.
2. Tørk deretter langs venstre kant av vinduet med en ren mikrofiberklut.
3. Bruk en nal og trekk av Jif Universal horisontalt mot høyre side av vinduet. Tørk av nalen med kluten underveis. Bruk nalen hele veien nedover vinduet og avslutt med å tørke av fuktigheten langs alle kantene av vinduet. 

Fjern fett i kriker og kroker 

Etter en lang vinter er det ikke bare vinduer, glass og flater som trenger en ekstra vask. Kjøkkenet har også godt av litt oppmerksomhet. Det kan være lurt å ta en runde med spray og klut for å fjerne fett på kanten av oppvaskmaskinen, i ventilatorene på kjøkkenvifta og på kjøkkenfrontene. I tillegg til matrester i kjøleskapet. Og plutselig er kjøkkenet ditt klart for tilberedning av deilig vår- og sommermat.

Ønsker du for eksempel å ta en grundig vask av kjøkkenviften? Alt du trenger å gjøre er å spraye godt med Jif Kjøkkenspray, la den virke i 10 minutter og skylle dem godt av i vasken før de tørkes og settes tilbake på plass. 

IMG_1340.jpg

La sprayen gjøre jobben

Badet er et rom som er hyppig brukt i hjemmet, og som naturlig nok burde rengjøres jevnt og trutt. For eksempel kan kalk, sjamporester og smuss samle seg fort opp hvis du lar det gå litt tid mellom hver gang du vasker. 

– Når du skal vaske dusjen kan du påføre spray på dusjoverflaten eller direkte på en klut, tørk deretter over overflaten og la det virke opptil 15 minutter for å la kjemien til produktene virke for å gjøre rengjøringen enklere. Og du slipper å skrubbe for harde livet, forteller rengjøringsekspert Tronsaune.

IMG_1151.jpg

Supertriks for dusjhodet 

 Du kan også spraye direkte på dusjhodet, la det virke i 10 minutter og tørk over med en fuktig mikrofiberklut. 

– Eventuelt kan man teste ut supertrikset med å ta en plastpose, et strikk og Jif Baderomspray. Fyll posen med Jif Baderomspray og fest posen med en strikk rundt dusjhodet og la virke i 15 minutter – da er all kalk og smuss fjernet effektivt og du har et skinnende rent dusjhode.

Ikke glem grillen

Det er kjedelig å skulle gå i gang med vask av grill når gjestene står på trappene. Hvorfor ikke sette av litt tid en solfylt søndag og gjøre deg klar for utesesongen? Grilling er for mange en sentral del av våren og sommeren, men en skitten og fettete grill kan ødelegge matopplevelsen. For maten smaker bedre hvis den blir tilberedt på en ren grill, uten smak av rester fra fjoråret. Hvis du ønsker å ha det beste grunnlaget for en vellykket grillsesong, burde du derfor følge disse stegene:     

Rengjøring av grill:
1. Fjern grillristen
2. Tørk vekk brente grillrester med en egnet børste eller en gammel oppvaskkost
3. Ta på oppvaskhansker og spray Jif Ovn og Grill direkte på grillristen og la det virke i opptil 60 minutter 
4. Bruk en egnet børste til å rengjøre matrestene fra grillristen 
5. Skyll av grillristen med vann og la den tørke 

Til slutt kan du avslutte med Jif Universal eller Jif Kjøkken alle brukes til å vaske over yttersiden av grillen og gjøre den skinnende ren til neste nydelige måltid i et godt selskap. Disse stegene gjør også susen på ovnen din.