Få rengjøringsekspertens beste tips

4 supersmarte tips til rask og enkel julerengjøring

Førjulstiden er en travel tid for mange, og da kan det være fint å spare litt tid og krefter på julerengjøringen hvis man kan. Her får du rengjøringsekspertens fire beste tips til rask og enkel rengjøring.

1. Rent kjøkken i en fei

Matlaging er gjerne en stor del av juleforberedelsene. Da er det naturlig at det dukker opp fettflekker og kalkbelegg på benker og overflater når bakingen av de syv sorter og stekingen av medisterkakene er ferdig. Men frykt ikke, det finnes faktisk en duo som kan ta knekken på disse flekkene.

rengjøringsekspert Simen.jpg

– For vanskeligere fettflekker på koketoppen, stekebrett eller i vasken anbefaler vi å bruke Jif Skurekrem med en fuktet svamp. Samme kombinasjon kan også være en god hjelper på kjeler og kasseroller. Det er viktig å huske på at Jif skurekrem ikke er ment for overflater av teflon. Det kan skape riper i overflaten, sier rengjøringsekspert i Orkla, Simen Tronsaune. 

Er det snakk om hverdagssmuss og fett på kjøkkenets overflater, fronter eller inne i skap, får Jif Kjøkken Spray jobben gjort på en effektiv måte. Sprayen er et av alternativene som også fungerer godt ved vasking av kjøleskap. 

Jif-skurekrem_miljø.jpg

Jif Skurekrem får has på gjenstridige fettflekker og matrester på koketoppen, stekebrett eller i vasken. Bruk den gjerne med en fuktet svamp.

– Vask hyllene som kan tas ut av kjøleskapet i vasken ved å bruke Jif kjøkkenspray, Zalo i lunkent vann eller Jif Skurekrem for de vanskelige flekkene. En svamp, mikrofiberklut eller oppvaskbørsten vil være det beste vaskeverktøyet, tipser Tronsaune.

Når du skal gå over ulike flater er Lotus Torky et godt redskap, som ikke går i oppløsning i kontakt med verken vann eller rengjøringsmidler. Det er et sterkt materiale, i tillegg til at det ikke loer.

Torky.png
Siden Lotus Torky ikke loer passer den blant annet godt til rengjøringen av blanke flater.


2. Gulvvask på fem minutter 

Gulvvask kan føles både tungvint og tidkrevende, spesielt når du i tillegg skal rekke både julegavehandling, matinnkjøp og andre oppgaver før julen ringes inn. 

– Da kan det være behagelig å en Jif Engangsvåtmopp tilgjengelig. Den fungerer utmerket for gulvvask på fem minutter, sier rengjøringseksperten. 

Skulle du riktignok stå overfor store mengder med støv, har Tronsaune en strategi som bevarer julefreden. 

Først tørt, så vått, er den beste metoden for å fjerne mest mulig støv. Hvis man går på med vått for tidlig, drar man bare støvet rundt. 

3. Ikke glem kontaktpunktene

Et sted i hjemmet som er lett å glemme er dørhåndtak, lysbrytere og andre kontaktpunkter. Ofte blir det litt ekstra folksomt i huset gjennom desember. Da er det fort gjort at disse punktene samler skitt, smuss og bakterier fra hender som er på besøk. Og du vil jo helst unngå å skremme julenissen bort før han i det hele tatt har entret døren. 

– Her kan Jif Easy Wipe, en mikrofiberklut og Jif Kjøkken eller Jif Universal være gode produkter for å fjerne partikler, smuss og fett fra dørhåndtak eller andre kontaktpunkter i hjemmet. 

DSC06296 (1).jpg
Jif Easy Wipe er fremstilt av 100 prosent cellulose, og er dermed helt fri for plast og et rent naturprodukt.

PS: Jif Easy Wipe kommer i flere ulike varianter til ulike formål, blant annet til toalett og bad, og glass og speil. 

4. Siste finish 

Er det et område som opplever mye aktivitet i juletider, så er det vel overflater. Om det så er mel etter pepperkakebaking eller støv fra de gamle dorullnissene. Det lønner seg da å ha de riktige redskapene for en effektiv rengjøring. Bruk Jif Universal Spray sammen med Lotus Torky så kan du enkelt gjøre de aller fleste overflater skinnende rene. 

– For ren og blank finnish på flater og speil anbefaler vi Jif Universal Spray – den kan brukes på bad, kjøkkenbenken, bord og kjøkkenviften, avslutter rengjøringsekspert i Orkla Simen Tronsaune.

I sann juleånd har rengjøringseksperten et par ekstra tips for deg som trenger det: 

  • Vask ovenfra og nedover når du rengjør.
  • Gode kluter skal du ikke undervurdere. Mikrofiberkluter til glass og speil gir et mye bedre sluttresultat på blanke flater (glass, speil, kjøkkenviften og ovnsdøren) enn vanlige mikrofiberkluter.
  • Husk å alltid teste produktet på et mindre synlig område først hvis du er usikker på om overflaten tåler produktet.
  • Og ikke minst (!) husk å sette på noen gode låter eller dine favoritt julesanger – da går vasken både raskere og lettere.