Slik lager du ekstra digg vegetarlasagne

Vegetarlasagne.

Vegetarlasagne smaker godt og er en super måte å få brukt opp grønnsaksrester på. Uansett hvordan du lager den, er det én spesiell ingrediens som kan gi retten din det lille ekstra.

Vegetarlasagne er en rett som passer de fleste anledninger. Den er like bra som hverdagsmat til familien, som den er til servering på fest. Men en vegetarlasagne er ikke bare skikkelig god, den er også enkel å variere. 

Lag vegetarlasagne – unngå matsvinn

Lasagne med aubergine, cherrytomater og Pesto alla Genovese 3.png

Vegetarlasagne gir deg den perfekte mulighet til å gå på en liten skattejakt i kjøleskapet. Benytt anledningen til å bruke opp grønnsakene som kanskje ellers hadde blitt kastet. På mattvett.no kommer det frem at vi i Norge kaster 78 kilo spiselig mat per person hvert år, og av det kommer 55 prosent fra husholdninger. Ved å bruke den litt slappe paprikaen eller den siste biten av squashen, kan du dermed bidra til å unngå matsvinn. Samtidig får du en bra matopplevelse. 

Som oftest trenger du ikke å følge en oppskrift til punkt og prikke. Et godt tips for å redusere matsvinn er derfor å åpne kjøleskapet før matlagingen og se hva du har fra før av. Det er kun fantasien som setter grenser for hva som kan inkluderes og kombineres i en vegetarlasagne. Her er noen eksempler på ingredienser som passer godt: 

  • Løk
  • Aubergine
  • Gulrot
  • Paprika
  • Squash
  • Sopp
  • Tomater
  • Fennikel
  • Stangselleri
  • Bønner
  • Linser
  • Hvitløk 
  • Chili

Du kan også bruke din favorittost som topping, enten det er mozzarella, blåmuggost, Grana Padano eller den siste resten av hvitosten i kjøleskapet. Små variasjoner som dette kan gi nytt liv til den tradisjonelle lasagneoppskriften.

Den grønne prikken over i-en

Barilla grønn pesto.png

En skikkelig god vegetarlasagne trenger også gode sauser. Den tradisjonelle lasagnen inneholder alltid en bechamel- og en tomatsaus, men også dette kan varieres. Vil du lage en ekstra smaksrik variant bør du prøve å bytte ut den røde tomatsausen med grønn pesto. 

Grønn pesto kan du enten lage selv, eller kjøpe ferdig i din lokale KIWI-butikk. Velger du sistnevnte, anbefaler vi Barilla Pesto Genovese, en grønn pesto laget av fersk basilikum og Parmigiano Reggiano BOB-ost. Dette gir lasagnen en rik og fyldig smak som egner seg spesielt godt når du skal lage lasagne uten kjøtt. 

Interessert i å prøve? Her får du en oppskrift på vegetarlasagne med aubergine og cherrytomater:

Vegetarlasagne med grønn pesto

Barilla ferdig vegetarlasagne.png

Til 4 porsjoner trenger du: 

  • 500 g aubergine
  • 2 ss olivenolje
  • 1 hvitløksfedd
  • Salt
  • 200 g cherrytomater
  • 150 g mozzarella
  • 800 g melk
  • 60 g maismel
  • Muskat
  • 10 stk Barilla Lasagneplater
  • 100 g Barilla Pesto alla Genovese

 

Slik gjør du:

  1. Vask og skjær aubergine i terninger. Ha 2 ss olivenolje i en stekepanne sammen med et helt, skrelt hvitløksfedd. Stek auberginen sammen med en klype salt.
  2. Del cherrytomatene i fire og skjær mozzarellaosten i terninger.
  3. Forbered en lett bechamel: bland varm melk og maismel, melken tilsettes litt etter litt, rør godt. Ha i en klype salt og muskat etter smak. Kok opp under omrøring og sett til side.
  4. Smør en ildfast form. Legg et lag med bechamelsaus i bunnen og ha over aubergine, dekk deretter med et lag Barilla Lasagneplater. Fortsett med ennytt lag bechamelsaus, etterfulgt av cherrytomater, aubergine, mozzarella, Barilla Pesto alla Genovese og lasagneplater. Repeter to ganger, avslutt med grønnsaker, ost og pesto.
  5. Stek lasagnen på 180 grader midt i ovnen, i 20 minutter. La den hvile cirka 10 minutter før servering.

Bon appétit!