Havreflarn er en klassiker i jula. Her får du oppskrift på havreflarn for enhver smak – klassiske havreflarn, havreflarn med sjokolade og havreflarn uten sukker.
Uansett om du har tenkt å bake ett eller syv slag til jul i år, er havreflarn en sikker vinner. Dessuten er det veldig enkelt å bake. Her får du tre ulike varianter. En klassisk, en med sjokolade og en uten sukker, for den som foretrekker det. Oppskriftene kan også enkelt gjøres glutenfrie ved å bruke glutenfri havregryn og sløyfe hvetemelet. Men vær obs på at kjeksene kan flyte litt mer utover uten hvetemel i deigen.
Ferdigstekte og avkjølte havreflarn oppbevares best i en lystett kakeboks i romtemperatur. Havreflarn er også fine å gi bort som en spiselig julehilsen eller julegave. Putt dem i en pose og sett en sløyfe på.
Klassiske havreflarn
Oppskriften gir cirka 20 havreflarn
Du trenger:
- 100 gram sukker
- 1 stk egg
- 120 gram AXA Bjørn Havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1 ss siktet hvetemel
- 1 dl flytende Melange
Slik gjør du:
- Sett på stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Pisk eggedosis av sukker og egg.
- Bland havregryn, hvetemel og bakepulver og vend dette inn i eggedosisen sammen med flytende Melange.
- Finn frem et stekebrett og dekk det med bakepapir. Bruk to teskjeer til å lage topper av deigen. De vil flyte utover i ovnen så husk å ha litt avstand mellom hvert flarn. Du bør beregne maks 8 flarn per stekebrett.
- Stek på midterste rille i ovnen i 6 til 7 minutter til de er gylne og litt brune i kanten. Steketiden kan variere fra ovn til ovn og kakene blir fort stekt, så følg godt med under steking.
- Avkjøl på stekebrettet til de er kalde.
Havreflarn med sjokolade
Oppskriften gir cirka 10 doble havreflarn med sjokolade
Du trenger:
- 100 gram sukker
- 1 stk egg
- 120 gram AXA Bjørn Havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1 ss siktet hvetemel
- 1 dl flytende Melange
- 200 g mørk kokesjokolade
Slik gjør du:
- Sett på stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Pisk eggedosis av sukker og egg.
- Bland havregryn, hvetemel og bakepulver og vend dette inn i eggedosisen sammen med flytende Melange.
- Finn frem et stekebrett og dekk det med bakepapir. Bruk to teskjeer til å lage topper av deigen. De vil flyte utover i ovnen så husk å ha litt avstand mellom hvert flarn. Du bør beregne maks 8 flarn per stekebrett.
- Stek på midterste rille i ovnen i 6 til 7 minutter til de er gylne og litt brune i kanten. Steketiden kan variere fra ovn til ovn og kakene blir fort stekt, så følg godt med under steking.
- Avkjøl på stekebrettet til de er kalde.
- Kok opp litt vann i en kjele, og finn frem en bolle i aluminium eller som tåler varme.
- Knus kokesjokoladen i pakken.
- Når vannet koker, dra kjelen av platen og plasser bollen over vannet. Smelt sjokoladen i bollen mens du rører.
- Pensle eller dypp baksiden av et havreflarn i sjokoladen og «lim» baksiden av et annet havreflarn fast, slik at de blir doble. Avkjøl til sjokoladen har stivnet.
Sukkerfrie havreflarn
Oppskriften gir cirka 18 sukkerfrie havreflarn
Du trenger:
- 1 stk egg
- 75 g sukrin
- 120 g AXA Bjørn Havregryn
- 1 ss siktet hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 dl flytende Melange
Slik gjør du:
- Sett på stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Pisk eggedosis av egg og sukrin.
- Vend havregryn, hvetemel, bakepulver og flytende Melange inn i eggedosisen.
- Finn frem et stekebrett og dekk det med bakepapir. Bruk to teskjeer til å lage topper av deigen. Disse flyter ikke like mye utover som vanlige havreflarn, derfor kan du presse dem litt flate med en skje eller stekespade. Du kan beregne cirka 9 flarn per brett.
- Stek på midterste rille i ovnen i 8 til 10 minutter til de er gylne og litt brune i kanten. Steketiden kan variere fra ovn til ovn og kakene blir fort stekt, så følg godt med under steking.
- Avkjøl på stekebrettet til de er kalde.
Bestill kaker på nett - hent hos KIWI
Visste du at du enkelt kan bestille din favorittkake på raskekaker.no og få den raskt levert i din lokale KIWI-butikk? Bestill til dagen etter, eller opptil 30 dager i forveien.
Kakene bakes i et av Bakehusets lokale konditorier, fra Larvik i sør til Trondheim i Midt-Norge.