Hjemmelagde havreflarn på tre måter

Klassiske havreflarn, havreflarn med sjokolade og sukkerfrie havreflarn.

Havreflarn er en klassiker i jula. Her får du oppskrift på havreflarn for enhver smak – klassiske havreflarn, havreflarn med sjokolade og havreflarn uten sukker.

Uansett om du har tenkt å bake ett eller syv slag til jul i år, er havreflarn en sikker vinner. Dessuten er det veldig enkelt å bake. Her får du tre ulike varianter. En klassisk, en med sjokolade og en uten sukker, for den som foretrekker det. Oppskriftene kan også enkelt gjøres glutenfrie ved å bruke glutenfri havregryn og sløyfe hvetemelet. Men vær obs på at kjeksene kan flyte litt mer utover uten hvetemel i deigen.

Ferdigstekte og avkjølte havreflarn oppbevares best i en lystett kakeboks i romtemperatur. Havreflarn er også fine å gi bort som en spiselig julehilsen eller julegave. Putt dem i en pose og sett en sløyfe på.

Klassiske havreflarn

Oppskriften gir cirka 20 havreflarn

AXA_Havreflarn_artikkel oppskrift 1.jpg

Du trenger:

  • 100 gram sukker
  • 1 stk egg
  • 120 gram AXA Bjørn Havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss siktet hvetemel
  • 1 dl flytende margarin

Slik gjør du:

  1. Sett på stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
  2. Pisk eggedosis av sukker og egg.
  3. Bland havregryn, hvetemel og bakepulver og vend dette inn i eggedosisen sammen med flytende margarin.
  4. Finn frem et stekebrett og dekk det med bakepapir. Bruk to teskjeer til å lage topper av deigen. De vil flyte utover i ovnen så husk å ha litt avstand mellom hvert flarn. Du bør beregne maks 8 flarn per stekebrett.
  5. Stek på midterste rille i ovnen i 6 til 7 minutter til de er gylne og litt brune i kanten. Steketiden kan variere fra ovn til ovn og kakene blir fort stekt, så følg godt med under steking.
  6. Avkjøl på stekebrettet til de er kalde.

 

Havreflarn med sjokolade

Oppskriften gir cirka 10 doble havreflarn med sjokolade

AXA_Havreflarn_artikkel oppskrift 2.jpg

Du trenger:

  • 100 gram sukker
  • 1 stk egg
  • 120 gram AXA Bjørn Havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss siktet hvetemel
  • 1 dl flytende margarin
  • 200 g mørk kokesjokolade

Slik gjør du:

  1. Sett på stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
  2. Pisk eggedosis av sukker og egg.
  3. Bland havregryn, hvetemel og bakepulver og vend dette inn i eggedosisen sammen med flytende margarin.
  4. Finn frem et stekebrett og dekk det med bakepapir. Bruk to teskjeer til å lage topper av deigen. De vil flyte utover i ovnen så husk å ha litt avstand mellom hvert flarn. Du bør beregne maks 8 flarn per stekebrett.
  5. Stek på midterste rille i ovnen i 6 til 7 minutter til de er gylne og litt brune i kanten. Steketiden kan variere fra ovn til ovn og kakene blir fort stekt, så følg godt med under steking.
  6. Avkjøl på stekebrettet til de er kalde.
  7. Kok opp litt vann i en kjele, og finn frem en bolle i aluminium eller som tåler varme.
  8. Knus kokesjokoladen i pakken.
  9. Når vannet koker, dra kjelen av platen og plasser bollen over vannet. Smelt sjokoladen i bollen mens du rører.
  10. Pensle eller dypp baksiden av et havreflarn i sjokoladen og «lim» baksiden av et annet havreflarn fast, slik at de blir doble. Avkjøl til sjokoladen har stivnet.

 

Sukkerfrie havreflarn

Oppskriften gir cirka 18 sukkerfrie havreflarn

AXA_Havreflarn_artikkel oppskrift 3.jpg

Du trenger:

  • 1 stk egg
  • 75 g sukrin
  • 120 g AXA Bjørn Havregryn
  • 1 ss siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl flytende margarin

Slik gjør du:

  1. Sett på stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
  2. Pisk eggedosis av egg og sukrin.
  3. Vend havregryn, hvetemel, bakepulver og flytende margarin inn i eggedosisen.
  4. Finn frem et stekebrett og dekk det med bakepapir. Bruk to teskjeer til å lage topper av deigen. Disse flyter ikke like mye utover som vanlige havreflarn, derfor kan du presse dem litt flate med en skje eller stekespade. Du kan beregne cirka 9 flarn per brett.
  5. Stek på midterste rille i ovnen i 8 til 10 minutter til de er gylne og litt brune i kanten. Steketiden kan variere fra ovn til ovn og kakene blir fort stekt, så følg godt med under steking.
  6. Avkjøl på stekebrettet til de er kalde.