Slik tar du julevasken i en fei

Kjenner du på panikken for «den store julevasken»? Pust med magen, det trenger ikke være så altoppslukende.

Nå som julen nærmer seg er det hyggelig å ha det litt ekstra rent hjemme. Kanskje får du til og med gjester, og vil by på et rent og trivelig hjem.

– Hvis du begynner nå og tar litt hver dag, så blir det ikke så mye å rengjøre når vi først nærmer oss jul, tipser rådgiver og rengjøringsekspert Lena Furuberg fra Teknologisk institutt.

Dette bør du vaske

Du trenger nemlig ikke skrubbe hver millimeter av huset bare fordi det er jul, men noen områder er det fint å ta ekstra grundig.

– Til jul tenker jeg det er lurt å ta kjøkken og bad ekstra nøye. På badet er det lurt å rengjøre sluk og dusjvegger/badekar. Det er også lurt å ta en rengjøring av ventilen, og rengjøre toalettet - både inni og utenpå. Videre vil jeg anbefale å rengjøre servanten og vannlåsen i denne, sier hun.

For mange er også julen en god anledning til å vaske kjøleskapet, som kanskje ikke blir prioritert så ofte ellers i året?

Hadde det bare vært så enkelt å ta julevasken ;)
Hadde det bare vært så enkelt å ta julevasken ;)

Dette kan du jukse med

Skal man ta raskeste vei ut av rengjøringen, så kan du godt jukse litt. Og da er det spesielt én ting som er viktig: Mikrofiberklut!

slik jukser du

Husk å rense denne

Malin Skar, leder i Lilleborg Forbrukerservice, tipser også om en ren oppvaskmaskin.

- Du får ikke ren oppvask uten ren oppvaskmaskin, så sørg for å rense denne også, selv om du skal ta noen snarveier.

Rensetabletter til oppvaskmaskinen får du kjøpt hos KIWI. 

Miljøvennlige vaskemidler hos KIWI