;

Tre enkle oppskrifter på hjemmelaget julekonfekt

Spiselige julegaver som garantert faller i smak

Spiselige julegaver er både hyggelige å lage og få. Her er tre enkle oppskrifter på julegaver som vil falle i smak hos både store og små.

Julekonfekt er en viktig del av julekosen for mange, og det er noe spesielt med dem man har laget selv. Med disse enkle oppskriftene på hjemmelaget julekonfekt med mørk sjokolade, kan du lage julesnacks som er perfekt å gi i julegave til en du er glad i. Putt den spiselige julegaven i en fin eske eller cellofanpose, pynt med en sløyfe og fest på en håndskrevet hilsen, så er gaven i boks!

Enkel mandelkonfekt

Dette trenger du:

  • 200 g mørk sjokolade
  • 250 g mandler

Slik gjør du det:

  1. Rist mandlene i en forvarmet ovn på 180 grader i 10 minutter. Ta deretter ut mandlene og la de kjøle seg ned.
  2. Smelt sjokoladen over vannbad.
  3. Ha mandlene i den smeltede sjokoladen og bland godt sammen. Pass på at alle mandlene er dekket i sjokolade.
  4. Bruk to spiseskjeer til å lage pletter av blandingen. Legg sjokoladeplettene på et brett dekket med bakeark.
  5. Sett mandelkonfekten i kjøleskapet til de stivner.

Sjokoladeboller med granola

Dette trenger du:

  • 200 g mørk sjokolade
  • 3 dl granola
  • Kokosmasse

Slik gjør du det:

  1. Smelt sjokoladen over vannbad.
  2. Ha granola i den smeltede sjokoladen og bland godt sammen. Pass på at all granolaen er dekket i sjokolade. Sett deretter blandingen i kjøleskapet i ca. 10 minutter.
  3. Ta blandingen ut av kjøleskapet og form til boller før du ruller dem i kokosmasse.
  4. Sett sjokoladebollene i kjøleskapet til de stivner.

Hjemmelaget sjokoladeknekk med nøtter og bær

Dette trenger du:

  • 200 g mørk sjokolade
  • Bringebær
  • Valnøtter

Slik gjør du det:

  1. Smelt sjokoladen over vannbad.
  2. Hell den smeltede sjokoladen på et bakeark og smør utover til du får et tynt lag.
  3. Finhakk en håndfull med valnøtter. Strø deretter valnøttene og bringebær over sjokoladen.
  4. La sjokoladen avkjøles før du bryter den i passe biter.