4 enkle og digge lunsjer du kan glede deg til

Med mange gjøremål i løpet av en dag er det både godt og praktisk å ha gode lunsjalternativer som ikke tar all verdens tid å lage. Her er fire lunsjklassikere som smaker enda bedre med en ny vri.

Lunsjen er for mange et godt avbrekk fra arbeidsdagens oppgaver, og ikke minst et lite høydepunkt du kan glede deg til. De fleste har likevel ikke satt av flere timer i løpet av dagen til en lunsj, derfor er det viktig at kokkeleringen ikke tar mer tid enn selve spisingen.

Kavli smøreost er en velkjent frokost- og lunsjfavoritt blant nordmenn som fungerer like godt på brødskiva som i gryter og gratenger. I 2023 ble Min Kavlifavoritt Cheddar & Chorizo stemt frem av forbrukerne som årets limited edition smak, og denne har allerede rukket å bli en favoritt hos mange.

Her får du fire forslag på enkle retter med smøreost, som gjør lunsjen til et avbrekk du kan glede deg til.

Landstykke med Min Kavlifavoritt Cheddar & Chorizo

Kavli cheddar & chorizo

Ønsker du en lunsj med en fløyelsmyk tekstur og et friskt spark, er Min Kavlifavoritt Cheddar & Chorizo et godt valg. Smør på landstykker og topp med friske skiver av cherrytomat, basilikum og nykvernet pepper.

1 porsjon

Du trenger:

1 Bakerens Utvalgte Landstykke

Min Kavlifavoritt Cheddar & Chorizo

Cherrytomater

Frisk basilikum

Smak til med pepper

Slik gjør du:

  1. Del landstykket i to. Smør på Min Kavlifavoritt Cheddar & Chorizo jevnt utover.
  2. Topp med skiver av cherrytomat, frisk basilikum og nykvernet pepper.

Avokado-blings med Kavli Magerost Skinke

Kavli Magerost Skinke

Avokado og ost er en velkjent kombinasjon som ikke bare er godt til varme retter, men også til brødskiva! Med skiver smurt med Kavli Magerost Skinke og avokado, toppet med ruccola og cherrytomater så får du blings som både smaker og metter godt.

1 porsjon

Du trenger:

2 skiver Bakerens Utvalgte Kornbrød

Kavli Magerost Skinke

1⁄2 avokado

Ruccola

Cherrytomater

Olivenolje

Pepper

Slik gjør du:

  1. Gjør klar to skiver kornbrød
  2. Smør på Kavli Magerost Skinke, og topp skiver av avokado, ruccola og cherrytomater.
  3. Topp med en god olivenolje og krydre med nykvernet pepper.

Toast med Kavli Magerost Skinke

Toast med Kavli magerost skinke

Toast er en super måte å bruke opp tørre skiver fra brødet du ikke har rukket å spise mens det var ferskt, og det smaker også kjempegodt! En ny og spennende variant av den klassiske toasten får du ved å bruke Kavli Magerost.

1 porsjon

Du trenger:

2 skiver Bakerens Utvalgte Kornbrød

Kavli Magerost Skinke

2 skiver lettost

2 skiver kyllingfilet naturell pålegg

Rødløk, i strimler

Ruccola

Margarin eller smør, til steking

Slik gjør du:

  1. Varm opp en stekepanne med litt margarin på middels varme.
  2. Gjør klar to skiver kornbrød. Smør på Kavli Magerost Skinke på begge skiver.
  3. Ha på skiver av lettost og kyllingfilet. Topp med strimlet rødløk og ruccola.
  4. Legg skivene sammen og stek i pannen til undersiden er gyllen og sprø. Vend toasten og stek videre under lokk til osten er godt smeltet.
  5. Del toasten i to ved servering og nyt!

Quesadillas med Kavli smøreost Cheddar & Chorizo

quesedilla med kavli smøreost cheddar & chorizo

Quesadilla er en populær rett blant barn som voksne, og med Min Kavlifavoritt Cheddar & Chorizo har det neppe noensinne vært enklere å lage.

1 porsjon

Du trenger:

2 Tortillalefser, fullkorn

Min Kavlifavoritt Cheddar & Chorizo

1⁄2 rød paprika, i strimler

1⁄2 rødløk, i strimler

1 ferdigstekt kyllingfilet, i skiver

Revet ost

Vårløk

Koriander

Lime

Olje, til steking

Slik gjør du:

  1. Varm opp en stekepanne på middels varme med litt olje i.
  2. Gjør klart to tortillalefser og bre utover Min Kavlifavoritt Cheddar & Chorizo på begge lefsene. Topp den ene tortillalefsen med strimler av paprika og rødløk. Legg på kyllingfilet i skiver og avslutt med litt revet ost for å binde det hele sammen.
  3. Legg over den andre tortillalefsen og trykk kantene godt sammen.
  4. Stek quesadillaen til undersiden er sprø og gyllen, og vend. La steke under lokk til osten er godt smeltet.
  5. Del quesadillaen i fire ved servering og topp med grovhakket vårløk, frisk koriander og lime.