Ukas tips: Lag litt billigere middag
Mange av oss kommer tilbake etter ferien med en litt slunken lommebok. Men hverdagen er her, uansett om vi vil eller ei, og mat må vi jo ha! Det går heldigvis an å spare penger samtidig som man spiser godt og sunt. Her er noen tips:
- God planlegging: Sjekk kjøkkenskap, kjøleskap og fryseren. Bruk det du har hjemme som utgangspunkt når du planlegger ukens middager. Her er det mye å spare!
- Bruk rimelige råvarer: Bønner og linser er billige proteinkilder som passer utmerket til supper, gryter og salater. Rotgrønnsaker som gulrøtter, kålrot og poteter er både billige og anvendelige. Velg grønnsaker som er i sesong for bedre pris og smak.
- Prøv billige klassikere: Fiskekaker og potetmos er en tradisjonell og rimelig middag. Omelett og eggerøre med grovbrød og salat er både rimelig, raskt og sunt. Lager du wok med grønnsaker og ris, kan du ofte bruke det du allerede har i kjøleskapet.
- Lag store porsjoner: Lag ekstra mye når du lager middag som fint kan fryses ned i porsjoner, for eksempel en stor gryte chili con carne eller en kyllingsuppe.
- Velg lavprisprodukter: Velg våre billigere alternativer fra First Price og Eldorado. Se etter KIWI Prislås-merket i butikk og se de 100 sunnere varene vi kutter i pris her.