Pølsegrateng med grønnsaker og pasta
20-40 min
EnkelSlik gjør du
- Sett ovnen på 200 °C. Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Smelt smør i en kjele og visp inn mel. Rør blandingen til den “slipper” kjelen.
- Spe på med litt og litt melk samtidig som du visper blandingen sammen til en glatt saus.
- La sausen småkoke i cirka 10 minutter. Rør om underveis, slik at den ikke blir brent. Smak til med salt og pepper.
- Kutt pølsene i skiver. Finhakk løk. Finsnitt vårløken. Kutt gulrot i terninger.
- Smør en ildfast form med litt olje eller smør og ha i pølser, makaroni, løk, vårløk, gulrot og erter. Hell den hvite sausen over formen og dryss revet ost på toppen.
- Sett formen midt i ovnen og la den steke i 15 til 20 minutter.
- Topp med finhakket persille.