Kaldhevet pizzadeig
Kaldheving gir et godt glutennettverk, noe som gir deg en mer letthåndterlig deig, høyere kanter og mer smak i pizzadeigen.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- Bland alle ingredienser i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter til deigen slipper bollen, eller bearbeid deigen for hånd i 15 minutter.
- Legg deigen i en bolle og dekk til med plast og la heve i kjøleskapet i ca 24 timer.
- Ta bollen ut av kjøleskapet cirka 1 time før du skal lage pizzaen. Legg opp deigen på et lett melet bord og del deigen opp i 6 like store emner.
- Form pizzabunnen ved å drysse deigemnet godt med mel, og bruk fingertuppen til å forme deigen fra midten og ut mot kanten til ønsket størrelse. La det være igjen 1-2 cm av kanten, da får du høye fine kanter på pizzaen din. Topp pizzaen med valgfri topping.
- Forvarm ovnen til maks temperatur, med stekebrett eller pizzastein inni før du steker pizzaen på den. Stek pizzaen til den får en fin farge, alternativt 7-9 minutter på 275 grader (over- og undervarme). NB! Steketiden på pizzaen vil variere fra ovn til ovn og grill.