Kaldhevet pizzadeig

Kaldhevet pizzadeig

Kaldheving gir et godt glutennettverk, noe som gir deg en mer letthåndterlig deig, høyere kanter og mer smak i pizzadeigen.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

  1. Bland alle ingredienser i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter til deigen slipper bollen, eller bearbeid deigen for hånd i 15 minutter.
  2. Legg deigen i en bolle og dekk til med plast og la heve i kjøleskapet i ca 24 timer.
  3. Ta bollen ut av kjøleskapet cirka 1 time før du skal lage pizzaen. Legg opp deigen på et lett melet bord og del deigen opp i 6 like store emner.
  4. Form pizzabunnen ved å drysse deigemnet godt med mel, og bruk fingertuppen til å forme deigen fra midten og ut mot kanten til ønsket størrelse. La det være igjen 1-2 cm av kanten, da får du høye fine kanter på pizzaen din. Topp pizzaen med valgfri topping.
  5. Forvarm ovnen til maks temperatur, med stekebrett eller pizzastein inni før du steker pizzaen på den. Stek pizzaen til den får en fin farge, alternativt 7-9 minutter på 275 grader (over- og undervarme). NB! Steketiden på pizzaen vil variere fra ovn til ovn og grill.